Počeo sa radom azil za napuštene životinje u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Oko 40 pasa lutalica već je smešteno u objekat azila koji se nalazi u okviru Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, a u narednim danima, najavljuju nadležni, ponovo sa radom počinje sektor zoohigijene Javnog komunalnog preduzeća „Komunalije“.

Objekat azila još uvek nije kompletno završen, ali je jedna strana istog u potpunosti funkcionalna, kavezi su napravljeni i sva prateća oprema postavljena.

Kako bi se uverili da azil ispunava sve preduslove za smeštaj napuštenih životinja, danas su pomenuti objekat obišli gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i upravnik KPZ Aleksandar Alimpić.

Projekat azila za napuštene životinje realizuju KP Zavod i lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica, na inicijativu Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS-a) u Srbiji i NVO „HELP“ koji su takođe uključeni u projekat.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ČUVAŠ PRIRADU – ČUVAŠ SEBE: Ne sa strane u kantu sve može da stane” koji se finansira iz budžeta REPUBLIKE SRBIJE- MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Milan 04.09.2017. - 12:49 pm

Pa zar prihvatilište za odbačene i napuštene životinje da bude u okviru zatvora?! Šta su životinje doprinele da tamo budu? Tamo treba poslati ljude koji se bez ikakve milosti ophode prema životinjama kao prema stvarima i robi. Žalosno je to, koliko sve napreduje, ali čovečiji um i shvatanje još uvek zaostaju.

Komentari su zatvoreni.