Mala srca za velika dela: 800.000 dinara prikupila deca predškolskih ustanova Sremske Mitrovice. I tu nije kraj!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U svim vrtićima grada i okolnih sela sremskomitrovačke opštine ove godine se održavaju humanitarni vaskršnji vašari. Najmlađi sugrađani iz vrtića Maja, Maslačak, Đurđevak, Zvezdica, Cvrčak i Buba Mara pokazali su se kao ozbiljni humanitarci, pridružujući se ovoj lepoj inicijativi.

Danas se humanitarni vašar održa u Mačvanskoj Mitrovici u centru, dok je za sutra zakazan u vrtiću „Leptirić“. Ova lepa tradicija, koja se održava već dugi niz godina, rezultat je angažmana Predškolske ustanove „Pčelica“. Ove godine, vašar traje čak pet dana.

Sva prikupljena sredstva će biti uplaćena za lečenje sugrađanke Aleksandre Dinić. Do danas je na vašarima prikupljeno oko 800,000 dinara, kako je potvrdila direktorica Predškolske ustanove „Pčelica“, Biljana Cvijetić.

„Deca svih vrtića su sa entuzijazmom učestvovala u organizaciji Humanitarnog uskršnjeg vašara, pa i u vrtiću u Mačvanskoj Mitrovici. Prodavali su ručno izrađene uskršnje ukrase, oslikana jaja i druge kreativne radove. Do danas smo prikupili oko 800.000 dinara, što je blizu prošlogodišnjeg iznosa od 960.000 dinara. Očekujemo nastavak vašara i tokom sutrašnjeg dana u vrtiću ‘Leptirić’, a potom i u tri sela grada Sremska Mitrovica,“ rekla je Cvijetić.

Osim najmlađih, akciju su podržali i njihovi vaspitači i Savet roditelja, a odziv na akciju je bio izuzetno veliki. Jedan od ciljeva ove inicijative je i razvijanje empatije i humanosti kod dece, kako bi već u najranijem uzrastu počeli da razvijaju pozitivne osobine i vrednosti.

Možda Vam se svidi i