OPTIKA KUBURIĆ – NE PROPUSTITE Pripremili smo sjajnu ponudu za vas

Od strane Ozon
0 komentar

1+1 AKCIJA – uz kupovinu bilo kog dioptrijskog okvira iz naše ponude, ostvarujete čak 50% popusta na drugi okvir po vašem izboru iz ovog paketa (idealno za sve vas kojima su potrebne naočare i za daljinu i blizinu, ili jednostavno volite da menjate naočare uz sve odevne kombinacije).

-10% Transitions fotoosetljiva stakla i progresivna (multifokalna) stakla
-15% određeni dioptrijski ramovi
-15% Polo Exchange sunčane naočare
-20% Ray Ban i Vogue sunčane naočare
-45% sunčane naočare sa 100% UV zaštitom
-45% sve dečije sunčane naočare
-70% rasprodaja starijih modela sunčanih naočara

Čekamo Vas u našoj radnji, u Kralja Petra I, br.5!

OPTIKA KUBURIĆ – LIDER NA POLJU OPTIČARSTVA

Tri decenije uspešnog porodičnog posla

Optika Kuburić Foto 1990 Godina

Optika Kuburić u Sremskoj Mitrovici otvorena je 8. marta 1990. godine, na adresi Kralja Petra I, broj 5, gde se i danas nalazi, u delu hodnika nekadašnjeg bioskopa „Fruška gora“. Prisećajući se tog vremena i početaka, vlasnik Optike Zoran Kuburić kaže da može da potvrdi da je istinita narodna izreka „Svako vreme nosi svoje breme“.

-U ono vreme mučili su nas neki drugi problemi – rat, inflacija, sankcije…, a danas neki novi. Ono što hoću da kažem jeste da je biti preduzetnik jednako teško danas kao i nekada, samo se razlikuju izazovi sa kojima se susrećemo. Kada sam otvorio radnju, te 1990. godine, prvih šest meseci radio sam potpuno sam, služeći mušterije od 8 do 20 časova. A onda, nakon zatvaranja, izrađivao sam naočare ili radio popravke sve do ponoći ili još kasnije. Nakon nekog vremena sam primio jednu radnicu, zatim nakon dve godine još jednu, a danas nas je ukupno pet zaposlenih plus saradnici i moji sinovi koji se uče i uključuju u ovaj uspešni porodični posao. Ovo naglašavam jer bih želeo da mladi ljudi ovo shvate kao poruku – da svaki početak bude težak i da je važno da se tada ne gleda na sat, na vreme, već na cilj koji želimo da postignemo. Danas mnogi pokušavaju da postanu privatnici, da sami sebi određuju radno vreme i ne uključuju u posao i svoje lično angažovanje, nego zaposle radnike kako bi lako postali šefovi. Time finansijski opterete firmu i najčešće rezultiraju bankrotom – priseća se početaka svog poslovanja Zoran Kuburić, vlasnik Optike Kuburić u Sremskoj Mitrovici.

Na pitanje kakvu je u to vreme imao viziju daljeg razvoja, u šta je ulagao i na osnovu čega se svrstao u lidere na polju optičarstva u Sremu, pa i šire, ovaj uspešni preduzetnik kaže da je u razmišljanju o razvoju svoje firme i njega kao preduzetnika, shvatio da su neophodna četiri pravca: edukacije i dodatno školovanje, kako njegovo sopstveno tako i zaposlenih, ulaganje u opremu kako bi sve ono što se uradi bilo po standardima razvijenih evropskih zemalja, raznovrsna ponuda robe, pristupačne cene za svačiji džep i širenje posla, u vidu novih poslovnica ako se za to ukaže prilika, ali naravno ne po svaku cenu, uz ljubazno osoblje koje se podrazumeva.

-U tim navedenim pravcima sam i delovao. Kada su se stvorili uslovi, upisao sam Fakultet za menadžment i završio ga uz rad, a nakon toga i trogodišnje strukovne studije na PMF Novi Sad, odsek Optometrija, i završio sam sa prvom generacijom studenata. Što se tiče edukacije mojih zaposlenih, s obzirom da su došli sa različitim zanimanjima, završili su prekvalifikacije o trošku firme, i danas svi imaju diplome tehničara optike, što je i potrebno da bi se ovaj posao obavljao kvalitetno. Sva oprema na kojoj radimo je najnovijih generacija i pruža kvalitetan i precizan rad, smanjujući mogućnost pravljenja bilo kakve greške. Za sve naše proizvode garantujemo dve godine i u slučaju da kupac nije zadovoljan menjamo za novi ili vraćamo novac. Možda će čitaocima zvučati kao obična reklama, ali svako može da se uveri u tačnost ovih reči. Spremni smo da čujemo sve sugestije i predloge naših kupaca. Kada je reč o širenju posla, trenutno uspešno poslujemo i u Crnoj Gori, u Herceg Novom. Za nove poslove ovog tipa, čekamo mlade da nastave, ukoliko bude u njihovoj sferi interesovanja – ističe Zoran Kuburić.

A na pitanje u kom pravcu će dalje da se razvija njegov biznis, kaže:

-Budućnost razvoja vidim u uključenju mladih snaga. Ovde prvenstveno mislim na svoju decu, koja su, bar za sada, zainteresovana da se uključe u porodični posao. Stariji sin, Luka, je takođe završio strukovne studije Optometrije, gde mu je ostao samo diplomski ispit, i uključio se zajedno sa svojom suprugom u ovaj posao. Mlađi sin, Mihajlo, ove godine završava srednju školu i takođe planira da upiše Optometriju, tako da ga očekujemo za tri godine da nam se priključi. Oni svakako imaju svoje izbore, da ostanu ovde ili da odu u inostranstvo, da se bave ovim poslom ili nekim drugim. Za sada je njihova odluka da se ovde dalje školuju i rade, a da li će se ova odluka menjati zavisi od mnogo faktora, prvenstveno da li će moći da žive pristojno od svog rada ovde u našem gradu, našoj državi. Mene kao roditelja veoma raduje njihova odluka o ostanku ovde i uključivanju u porodični biznis, zato činim sve da oni prepoznaju svoju šansu i verujem da će moje iskustvo i znanje, u dobroj saradnji sa njihovom energijom i mladošću, dati prostora za razvijanje poslovanja i u novim pravcima – kaže o budućnosti svog poslovanja Zoran Kuburić, vlasnik Optike Kuburić u Sremskoj Mitrovici.

Ponuda kupcima

-Mi svojim kupcima nudimo da budu usluženi od strane ljubaznog i stručnog osoblja. Imamo najbolji izbor sa odličnim cenama, kako dioptrijskih okvira, bilo muških, ženskih ili dečijih, izrađenih od metala ili plastike, tako i dioptrijska stakla svih vrsta – za daljinu ili blizinu, i za daljinu i blizinu u jednim (multifokalna, bifokalna), kao i sa raznim vrstama zaštita – od štetnog zračenja, foto senzitivna stakla, farbana stakla za zaštitu od sunca, specijalna stakla za zaštitu od plavog svetla koje prouzrokuju svetla monitora i telefona i slično. U ponudi su i sunčane naočare i kontaktna sočiva svih vrsta. I još puno toga, po povoljnim cenama. Takođe, kod nas možete zakazati BESPLATNU proveru vida, odnosno određivanje dioptrije, kod nekog od naših školovanih optometrista. U slučaju da vam je potreban oftalmološki pregled, i to takođe možete uraditi kod nas, uz zakazivanje.

Savet čitaocima

-Važno je da imate dobar vid i zdrave oči! Zato dođite kod nas ili telefonom zakažite kontrolni pregled, i to besplatno. Nemojte kupovati gotove naočare u kineskim radnjama. Nisu napravljene prema vašem razmaku zenica i izrađene su od nekvalitetnih materijala, koji često izazivaju glavobolje. Nemojte dopustiti da o vašem vidu i zdravlju vaših očiju brinu nestručni ljudi, poput onih koji vrše preglede u firmama, školama, i drugim institucijama u kojima ne postoje uslovi za kvalitetan pregled, i to uz pomoć nepreciznih aparata. Takođe, nećete imati mogućnost da isprobate urađene naočare i reklamirate, zato posetite nas ili nekog lokalnog optičara, gde možete uraditi isto po takvim ili još povoljnijim uslovima i cenama. Vodite računa o svom vidu i o svom izgledu, jer naočare nisu samo pomagalo već i deo vaše ličnosti – poručuju iz Optike Kuburić u Sremskoj Mitrovici.

Optika Kuburić 2020 Godina

Možda Vam se svidi i