U toku je Javni poziv za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U toku je Javni poziv koji je raspisala Opština Sremska Mitrovica za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, koji traje do 31. decembra 2023. godine, odnosno dok se sredstva budu trošila. Komisija će prijave prihvatati preko uslužnog centra gradske uprave, a poziv je dostupan na službenoj web stranici grada.

Javni poziv pogledajte OVDE

Grad Sremska Mitrovica objavio je javni poziv za građane s ciljem sprovođenja mera energetske efikasnosti za porodične kuće i stanove. Prethodno su već raspisani slični pozivi za privredne subjekte, a popis odobrenih subjekata za ovu meru može se naći na službenoj web stranici grada

Pravo na učešće u ovom javnom pozivu imaju svi građani koji su vlasnici legalnih objekata, izmiruju porez na imovinu i žive u tim objektima. Grad se posvećuje unapređenju energetske efikasnosti i kao takav je odlučio da podrži građane u ovom procesu. Grad je danas raspisao javni poziv za ukupno devet mera, od kojih trenutno nema dostupnog subjekta za meru termičke izolacije ispod krovnog pokrivača. Građani se stoga mogu prijaviti za osam različitih mera, a imaju priliku konkurisati i za dve mere pojedinačno, ili za jedan od tri ponuđena paketa mera: osnovni, standardni i napredni.

Prateći ideju da će veći broj mera obezbediti veću subvenciju, građani koji se odluče za neki od paketa mera mogu ostvariti značajne uštede. Na primer, za osnovni paket mera mogu dobiti subvenciju od maksimalnih 55%, za standardni paket 60%, a za napredni čak 65%. Za pojedinačne mere, maksimalni iznos subvencije grada iznosi 50%.

Grad Sremska Mitrovica izdvaja značajna sredstva za ovaj projekat, ukupno 12,5 miliona dinara. Javni poziv će biti otvoren do 31. decembra 2023. godine, odnosno dok se sredstva budu trošila. Cilj je podsticati energetsku efikasnost u domaćinstvima i smanjiti potrošnju energije, što će rezultirati kako uštedama za građane, tako i smanjenjem ukupne potrošnje energije na nivou grada.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar