Sremska Mitrovica – Ministarstvo spoljnih poslova Srbije preporučilo je građanima da zbog složene bezbednosne situacije u Tunisu, u narednom periodu ne putuju u tu zemlju.
U Tunisu je zbog sukoba policije i demonstranata koji traže ostavku predsednika Zina el.Abidina Ben Alija u petak uvedeno vanredno stanje, a zatvoren je i vazdušni prostor. Ben Ali je napustio zemlju a premijer Muhamed Ganuši je preuzeo dužnost privremenog šefa države. Kancelarija predsednika Francuske saopštila je sinoć da je Nikola Sarkozi odbio da odobri ulazak u zemlju Ben Alija.Saudijska Arabija je potvrdila da je u kraljevinu rano jutros doputovao bivši predsednik Tunisa Zin Al Abidin Ben Ali sa svojom porodicom.
Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje građanima koji se nalaze u Tunisu da se pridržavaju mera bezbednosti i izbegavaju proteste i druga javna okupljanja.
Ministarstvo je izdalo i saopštenje da će našim državljanima koji žive ili trenutno borave u Tunisu predstavnici ambasade i konzulata biti na raspolaganju kako bi im pružili svaku pomoć.
U agencijama „UNO TRAVEL“, „ANITURS“ I „C.P.L.IN“ koje prodaju aranžmane za Tunis u Sremskoj Mitrovici kažu da trenutno nema prodatih putovanja za ovu zemlju u našem Gradu.
Turistička agencija „Kon Tiki“ planira da zbog situacije u Tunisu vrati turiste iz te zemlje čim bude ponovo otvoren vazdušni prostor, izjavila je predstavnica za medije te agencije Milica Žarković. Ona je rekla da „Kon Tiki“ u Tunisu ima 65 turista i da oni nisu u opasnosti.
Srpski turisti koji trenutno borave u Tunisu su bezbedni i daleko od mesta nereda koji su proteklih dana izbili u toj zemlji, rečeno je u ambasadi Srbije u Tunisu. „U stalnom smo kontaktu sa našim turističkim vodičima u Susu i Hamametu, nema povređenih turista, niko nije u opasnosti niti u blizini opasnosti i sve je u redu,“ rečeno je. U ambasadi objašnjavaju da se srspski turisti nalaze u hotelskim kompleksima koji su dobro zaštićeni i udaljeni od ulica u kojima su se odvijali protesti i da „niko ne planira da se ranije vrati kući,“ zbog novonastale situacije. Od mesta pogođenih protestima, naših turista ima pre svega u Susu i Hamametu, piše na zvaničnom sajtu Ministarstva.

Možda Vam se svidi i