Na majstore čekaju danima. Posle oluje traži se „majstor više“

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Mitrovčani još uvek se suočavaju s posledicama snažne oluje koja je odnela krovove i oštetila mnoge stanove u gradu. Nakon gotovo dve nedelje od nevremena, građani i dalje imaju problema, jer ne mogu naći slobodne majstore koji bi im pomogli u popravcima.

Nevreme je prouzrokovalo rušenje krovova, znakova i čupanje stabala, što je dovelo do glavobolje za mnoge građane koji pokušavaju da reše štetu. Dok su se nadležni angažovali u saniranju štete na javnim institucijama, građani sami rešavaju svoje probleme, budući da majstora nema na raspolaganju.

Mitrovčani prijavljuju štetu: poslednji sprat zgrade prokišnjava, poplava u kući bez krova – Ozon Media

Dragan Janjić iz Sremske Mitrovice je među mnogima kojima je oluja napravila veliku štetu u stanu. Svakodnevno zove majstore, ali oni mu odgovaraju da će doći tek za nekoliko dana. S obzirom na to da živi u potkrovlju, Janjić se boji svake nove kiše, jer i njegova terasa prokišnjava.

Majstori koji su zauzeti ovim poslom imaju pune ruke posla. Neki su čak priznali da ne mogu doći zbog manjih poslova jer posla ima na većim objektima sa većom štetom.

Stanarima zgrade u Kralja Petra rešen problem lima na krovu, ostaje pokrivanje – Ozon Media

– Onaj dan posle nevremena su me zvali bukvalno svaki sat. Da nas je pet puta više opet nas ne bi bilo dovoljno. Sada se polako smiruje, ali telefon i dalje zvoni. Bio sam bar na 20 kuća ovih dana i imam još puno posla – ispričao nam je jedan od majstora.

Na selima, nekako ide lakše. Žale se i tamo, ali kakao kaže stanovnik Suseka, novca nemam, ali imam komšije, koji su mi doneli šta mogu i rešili smo privremeno.

Mnogi građani su oglašavali da poklanjaju crepove raznih vrsta pa je bilo i pomoći za nekolicinu ugroženih.

Porodici Feratović iz Laćarka oluja odnela krov. Pomoć stigla od pedagoga iz Rume. Prijatelji pomažu kada je najteže! – Ozon Media

Dok čekaju majstore, neki građani su se odlučili popraviti oštećenja sami, što je dovelo do povreda. U samo jednom danu, 14 ljudi je primljeno u bolnicu u Sremskoj Mitrovici zbog pada s krova. Nadležne službe apeluju na građane da vode računa o sigurnosti i izbegavaju rizike prilikom pokušaja „uradi sam“ popravki.

TRAGEDIJA U ŠAŠINCIMA: Muškarac poginuo, pao s krova zgrade – Ozon Media

Dan posle: DVE OSOBE TEŠKO POVREĐENE, četiri na bolničkom lečenju, 14 palo s krovova! – Ozon Media

U ovim teškim trenucima, solidarnost među građanima je odigrala važnu ulogu. Mnogi su se međusobno pomogli i ponudili donacije u vidu crepova i materijala za sanaciju krova. Iako situacija polako jenjava, problem nedostatka majstora i dalje postoji.

Kome i kako prijaviti štetu od nevremena na stambenim zgradama – Ozon Media

Potrebe za majstorima možete poslati i nama, isto tako i majstori se mogu prijaviti i objaviti broj telefona na sajtu www.ozon.rs. Prijave šaljite na mejl adresu redakcija@ozon.rs

Možda Vam se svidi i