Ubrzani radovi na sanaciji krovova bolnice u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Započeli su radovi na sanaciji krova Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, koji je pretrpeo oštećenja usled jakog nevremena koje je pogodilo našu zemlju 19. jula.

Posledice oluje koja je zadesila Sremsku Mitrovicu i izazvala oštećenja na krovovima više zgrada, posebno na objektima bolnice, još uvek zahtevaju angažovanje i pažnju nadležnih. Direktor bolnice, Dragan Malobabić, izrazio je svoje zadovoljstvo što su radovi na sanaciji u toku i pružio detalje o trenutnom stanju i planu popravki.
Prvo mesto na kojem su radovi završeni jeste zgrada u kojoj se nalaze hirurške sale. Oštećenja na krovu su sanirana, a sale 4 i 5, koje su privremeno bile van funkcije zbog prokišnjavanja, sada su potpuno opremljene i dezinfikovane, spremne za normalan rad. Takođe, i liftovska kućica na istoj zgradi je oštećena, ali zbog visine i kompleksnosti sanacije, biće poslednje mesto koje će biti popravljeno. Planirano je da za deset do petnaest dana budu izgrađene nove grede kako bi se krov liftovske kućice obnovio.
Druga zgrada koja je obuhvaćena sanacijom je ona koja sadrži operacione sale za ginekologiju i ORL. Radovi na popravci krova su završeni, a tokom vikenda planirana je dezinfekcija prostora. Sledeće srede očekuje se da će ove sale biti u punoj funkciji, dok se trenutno operacije odvijaju samo na hirurškom odeljenju, objašnjava prim. dr. Dragan Malobabić, v.d. direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.


Oštećenja su zabeležena i na zgradi ginekologije, naročito u delu koji je blizu higijenskom zavodu. Međutim, to oštećenje je manjeg obima i biće sanirano u ponedeljak. Jedna od zgrada, koja datira još iz 1826. godine, takođe je pretrpela neka oštećenja na krovu, ali zbog prethodne obnove, prokišnjavanje nije zabeleženo.
Direktor bolnice prim. dr. Dragan Malobabić naglašava da se svi radovi na sanaciji očekuju da budu gotovi sledeće nedelje, osim liftovske kućice koja će zahtevati dodatnih 10 do 15 dana. Zadovoljan je napretkom radova i ističe značaj sveobuhvatne sanacije kako bi bolnica mogla nesmetano pružati usluge pacijentima.
Prema njegovim rečima, većina radova na sanaciji krova je završena, a najvažnije je uspostavljanje normalnog režima rada Bolnice kako bi se pružila adekvatna briga pacijentima.

Možda Vam se svidi i