Kome i kako prijaviti štetu od nevremena na stambenim zgradama

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Gradsko stanovanje, kome su stanari poverili poslove tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrada, opreme i instalacija a u cilju saniranja štete nastale dana 19. jula, usled nevremena na stambenim zajednicama na teritoriji grada Sremska Mitrovica, objavilo je mere koje će sprovoditi na otklanjanju oštećenja na zajedničkim delovima stambenih zajednica..

Sve stambene zajednice, preko svog zakonskog zastupnika upravnika stambene zajednice, dužni su da Gradskom stanovanju prijave putem telefona 022/625-065, emaila office.@gradskostanovanje.rs, ili lično u službenim prostorijama, u ulici Kralja Petra prvog 5, Sremska Mitrovica, sve kvarove nastale kao posledica nevremena – oluje.

Kako piše u saopštenju Gradskog stanovanja, svi prijavljeni kvarovi biće u najkraćem mogućem roku prosleđeni adekvatnim majstorima građevinske struke , kako bi isti izašli na teren , konstatovali kvar i krenuli sa saniranjem istog, u skladu sa određenim prioritetima.

Gradsko stanovanje d.o.o. trenutno ima na terenu tri angažovane radne ekipe koje po prijavi kvara, obilaze lokacije i utvrđuju obim kvara i prioritet u otklanjanju kvarova i popravci krova, a u narednim danima očekujemo povećanje broja angžovanih radnih ekipa. Napominjemo da klijenti moraju biti strpljivi i moraju imati razumevanja da sve stambene zajednice koje su imale kvar ne mogu biti momentalno popravljene iz razloga što je oštećenje nastalo na velikom broju objekata kako javnih i privatnih na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, gde je sam grad zbog ozbiljnosti situacije proglasio vanrednu situaciju na teritoriji Grada Sremska Mitrovica što ukazuje na obim pretrpljene štete, te su svi majstori i građevinske firme već zauzete u otklanjanju štete. Napominjemo klijentima da Gradsko stanovanje doo Sremska Mitrovica svojim klijentima Stambenim zajednicama pruža neposrednu uslugu TEKUĆEG održavanja zajedničkih delova zgrade, opreme i instalacija, dok se kod radova koji imaju karakter INVESTICIONOG održavanja , od strane naše firme vrše administrativni i računovodstveni poslovi, i poslovi stručne i tehničke pomoći u vidu izlazka na teren, utvrđivanje kvara i pronalaženje adekvatnih majstora (napominjemo: da Gradsko stanovanje doo Sremska Mitrovica u svojoj kadrovskoj strukturi neposeduje majstore koji vrše poslove investicionog održavanja niti te poslove obavlja neposredno niti posredno preko anagažovanja podizvođača).

Kvarovi nastali usled nevremena koje je zadesilo Sremsku Mitrovicu 19. jula a koji se odnose na delove zgrade kao što su oštećenja na krovu, krovnoj konstrukvciji i krovnoj pokrivci, odžacima, svetlarnicima, spadaju u kategoriju INVESTICIONIH radova, i finansiraju se iz investicionog fonda stambene zajednicem , a Gradsko stanovanje vrši stručnu pomoć u vidu pronalaženja i angažovanja adekvatnih majstora sa odgovarajućom opremom. Svim stambenim zajednicama koje uplaćuju u svoj investicioni fond odgovarajuću naknadu i imaju slobodna novčana sredstva u svom fondu, biće u najkraćem roku izvršeni adekvatni radovi na uklanjanju oštećenja (što podrazumeva: pronalaženje adekvatnog građevinskog majstor i njegovo upućivanje na lokaciju kvara) ukoliko upravnici stambene zajednice ne mogu da sačekaju da dođu na red i smatraju da njihova stambena zajednica treba da ima prioritet u otklanjanju kvara, u cilju skraćivanja čekanja na listi sa otklanjanje kvara mogu sami upravnici ili stanari da pronađu i angažuju adekvatnog majstora koji će izvršiti neophodne radove , a ti upravnici ili stanari koji su snosili troškove popravke krova će nakon završetka radova biti REFUNDIRANI U CELOSTI, iz investicionog fonda zgrade, o čemu će stambena zajednica doneti adekvatnu odluku.

Ukoliko stambena zajednica neraspolaže sa investicionim fondom potrebno je da u hitnom postupku donese ODLUKU o uvođenju naknade za investicione radove u minimalnom iznosu od 250,00 dinara mesečno po stanu ili poslovnom prostoru, a predlažemo da ta naknada bude i veća , nakon čega Gradsko stanovanje može doneti odluku da se takvim stambenim zajednicama pomogne putem beskamatne novčane pozajmice kako bi se radovi koji imaju karakter hitnih bili izvršeni bez odlaganja prilikom angažovanja adekvatnog majstora, a plaćanje radova vršilo kasnije na rate.

Gradsko stanovanje, u obaveštenju, moli sve klijente za više razumevanja, da je u pitanju viša sila čija pojava i njene posledice se nisu mogle predvideti, a da je broj raspoloživih majstora u toku Građevinske sezone koja je u toku, u manjem obimu na raspolaganju, te su preuzete mere na angažovanju maksimalnog broja raspoloživih majstora.

Možda Vam se svidi i