Porodici Feratović iz Laćarka oluja odnela krov. Pomoć stigla od pedagoga iz Rume. Prijatelji pomažu kada je najteže!

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/Laćarak. Nakon nevremena u kojem je porodici Feratović iz Laćarka pre nekoliko dana potpuno uništen krov porodične kuće, pomoć je polako počela da stiže od dobrih ljudi koje je ganula sudbina ove porodice.

Njihova kuća nije izdržala olujno nevreme koje je protutnjalo ovim selom, za svega nekoliko minuta našli su se u teškoj situaciji kakvu nisu mogli ni da zamisle.

Posle nedavnog jakog nevremena koje je pogodilo Srbiju, porodica Feratović iz Laćarka suočila se sa gubitkom celog krova,. Našli su se bez krova nad glavom i bez finansijskih sredstava da preduzmu neophodne popravke. Boreći se da pronađu rešenje, okrenuli su se društvenim mrežama, snimili su i podelili video snimak svoje razorene kuće u nadi da će dobiti pomoć.

Njihova molba nije prošla nezapaženo. Među mnogima koji su videli njihovu tešku situaciju bila je i Verica Marković, koja je ranije radila u školi u Laćarku, a sada živi u Rumi, gde radi kao pedagoški asistent u Predškolskoj ustanovi „Poletarac”.

Iako se preselila u Rumu, Verica je ostala povezana sa decom iz Laćarka na razne načine, uključujući društvene mreže. Kada je naišla na video koji prikazuje nevolje sa kojima se suočavaju Neša i njegova porodica, nije oklevala da se obrati prijateljima i istraži načine da pomogne.

Ubrzo je krenula podrška, ali je porodici Feratović bila potrebna kompletna zamena krova, što je predstavljalo izazov, kako naći nekoga ko ima veću količinu crepa, za ceo krov. Međutim, uz podršku Veričinih prijatelja, ovaj zadatak se činio manje nepremostivim.

Moto udruženje iz Rume, „Trag“, njihov član Vladimir Jurca, angažovalo se da u tu svrhu donira 2.000 crepova. To što su se crepovi nalazili u Rumi dok je kuća u Laćarku, nije bila prepreka. Verica Marković je koordinirala transportnu logistiku, obezbeđujući da crep stigne na svoje odredište.

Vlasnik firme „Farmer smagd“ iz Laćarka, Dušan Farmer se pridružio Verici i Vladimiru i bespletno prevezao sve crepove potrebne za dom porodice Feratović. Ovaj čin dorote doneo je nadu porodici i osećaj vere u podršku zajednice.

Kolektivni napori saosećajnih pojedinaca i organizacija, vođeni Veričinom odlučnošću, svedoče o snazi solidarnosti u vremenima nevolja.

– Još uvek smo u šoku! Kada pomislim šta je moglo da nam se dogodi, najbitnije mi je da su deca živa i zdrava. Želim da se zahvalim svim dobrim ljudima, firmama i pojedincima koji nam pomažu u ovom teškom trenutku. Konstrukcija krova je takođe oštećena, ali nadamo se već sutra, da će i to biti rešeno – kaže vidno potresena majka.

Kako počne renoviranje krova, porodica Feratović može da se raduje obnovi svog doma, a sve zahvaljujući nesebičnoj pomoći svojih sugrađana.

Inače, porodica Feratović je samo jedna od porodica koje su pretrpele veliku štetu u nevremenu koje je zahvatilo teritoriju grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i