Mitrovčani prijavljuju štetu: poslednji sprat zgrade prokišnjava, poplava u kući bez krova

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Nevreme koje je pogodilo Sremsku Mitrovicu oštetilo je brojne objekte. Komunalne ekipe od prvog dana rasklanjaju posledice štete. U Sremskoj Mitrovici je proglašena vanredna situacija, koja je još na snazi. Redakcija ozon.rs vas poziva da nam pošaljete informacije o šteti koja je pogodila grad.

Posle olujnog nevremena poljoprivrednici se suočavaju sa gubicima. Najveća oštećenja prijavljena su u selima Fruška Gora, Bešenovo, Šuljam, Grgurevci, Manđelos, Divoš …

Tokom drugog udara grad Sremska Mitrovica nije pretrpeo veću materijalnu štetu.

Jak pljusak, uz grmljavinu i munje zahvatili su Sremsku Mitrovicu i okolinu tokom noći, a još se ne zna kolika je šteta pričinjena.  Kuće i stanovi koji su pretrpeli veće štete noćas su imali dodatnih problema.

Stanari zgrade u ulici Kralja Petra I broj 82, stanovi na poslednjem spratu noćas su plivali u vodi. Na ovoj zgradi deo krova se odvojio tokom nevremena u sredu. Do dana, kako kažu, niko ne reaguje na njihove pozive da se krov popravi.

Sinoć je u ovoj zgradi u stanovima ispod krova nastala poplava i nestala struja.

Prva adresa za zgrade gde su stanovi u privatnom vlasništvu je upravnik. Nakon toga stanari zajedno sa upravnikom, trebalo bi da urade procenu štete i angažuju radnike za popravku. Raspitali smo se i o osiguranju i saznajemo da privatne zgrade u skoro 100% nisu osigurane, iako je osiguranje nuđeno.

Porodica u Laćarku je takođe pretrpela štetu tokom nevremena u sredu. Odleteo je ceo krov sa kuće.

Noćas su se borili sa poplavom.

Oranice u selu Grgurevci:

Baka iz Mačvanske Mitrovice traži majstora

“Oluja mi je odnela deo dva krova,iako imam 63g. sama sam popravila jedan a drugi ne mogu jer je visok,nema šanse da nađem majstora za popravku.Živim sama ,molim vas ako ima neki majstor da mi to odradi platiću. Od sinoć mi je soba u vodi”. Jelica Uglješić Mačvanska Mitrovica 061-145-73-36.

Zgrada u Fruškogorskoj broj 48, pretrpela veliku štetu.

Stanari ove zgrade su počistili sve oko zgrade koliko su mogli, a kako kažu i na susednoj zgradi koja spada u Železničku ulicu palo je dosta crepa pa su i to sami pokrivali. Dodaju da su dva dana čekaju obećane majstore.

Kiša sinoć padala i u zgradi na Starom Mostu

Svi koji žele i mogu da pomognu, mogu se javiti redakciji Ozon Media, mi ćemo vas uputiti dalje.

U ovakvim situacijama kada nevreme nanese štetu kako privatnim tako i javnim posedima, najbitnije je biti solidaran i pružiti pomoć onima kojima je to neophodno. Ako niste pretrpeli štetu, a imate slobodnog vremena, izađite na ulice, prošetajte i pogledajte gde je potrebna pomoć.

Redakcija ozon.rs vas poziva da nam pošaljete informacije o šteti koja je pogodila grad.

Možda Vam se svidi i