Radno vreme do 22

Od strane Ozon
0 komentar

Večeras od 22 sata počela je primena kovid propusnica na ulazu u ugostiteljske objekte, a iste večeri inspekcija je krenula u  kontrolu.

Večeras su pojedini sugrađani sedeli i pričali u centru grada, dok su skoro svi lokali zaključali svoja vrata tačno u 22 sata.  Neki od vlasnika su ostavili i simpatične poruke na ulaznim vratima. Jedna od njih glasi: “Tko stane gotov je, tko hoda nije”, uz crtež.   U samo nekolicini lokala, konobari uredno traže gostima da im pokažu kovid sertifikate.

Gužve u nezaobilaznim kafićima nema, devojke i mladići šetaju, dok je relativno ugodno vreme omogućilo da se i dalje sedi i na klupama.

Što se sremskomitrovačkih ugostitelja tiče, oni su večeras u velikoj većini zaključali svoja vrata, tačno u 22 časa.

Validan kovid sertifikat, podsećamo, podrazumeva: potvrdu druge, odnosno treće doze vakcine koja nije starija od 210 dana (7 meseci), negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test ne stariji od 48 sati, pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca, urađen u laboratoriji u javnoj svojini, kao i potvrdu o preležanom korona virusu u poslednjih 210 dana (7 meseci).

Večeras od 22 sata krenula je kontrola, ali ne i kažnjavanje. Vikend će biti iskoriščen u cilju prevencije i edukacije, a od ponedeljka važiće sledeće kazne: 300.000 dinara kazne za pravno lice, 150.000 dinara za preduzetnika, 50.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu, 30.000 za kovid redare, odnosno odgovorna lica za sprovođenje mera, i 5.000 za fizičko lice koje prekrši mere.

Možda Vam se svidi i