Stvarno važna kartica u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predstavnici Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) juče su posetili Sremsku Mitrovicu i razgovarali sa predstavnicima Fondacije Ana i Vlade Divac, lokalne samouprave i nevladine organizacije Dečji svet kao i sa vlasnikom restorana La’Sta koji se prvi priključio projektu za razvoj lokalne zajednice „Stvarno važna kartica” u Sremskoj Mitrovici.

Stvarno važna kartica predstavlja inovativni model prikupljanja sredstava u vidu potrošačke kartice lojalnosti koja povezuje građane, nevladine organizacije i lokalne kompanije u cilju promocije dobročinstva i solidarnosti u lokalnim zajednicama. Korišćenjem Stvarno važne kartice kod lokalnih biznis partnera, koji su su se priključili ovom projektu, građani ostvaruju pravo na popust pri svakoj kupovini.

Istovremeno, određeni procenat svih plaćanja obavljenih uz korišćenje ove kartice biće doniran lokalnoj zajednici i upotrebljen za finansiranje projekata izabranih od strane građana.

Kimberli Rozen, zamenica pomoćnika direktora USAID-a je istakla da je USAID izuzetno zadovoljan učešćem u projektu Projekta za unapređenje okvira za davanje u okviru kojeg je i nastala Stvarno važna kartica istučući da je izuzetno važno osnažiti kako privrednike, tako i same građane da se udruže i  zajedno učine nešto dobro za svoju zajednicu.

“Stvarno važna kartica je zaista važna za naše sugrađane, za naše Mitrovčane, jer prilikom njenog korišćenja u prodajnim objektima mogu a ostvare popuste i do 5%, ali i da pomognu u realizaciji projekata bitnih za grad, jer upravo taj prcenat koji oni ostvare kao popust će biti uplaćen u budžet grada. Nakon što se prikupi dovoljna količina sredstava ista će biti usmerena na realizaciju nekog od projekta koje će opet sami građani predložiti, a ticaće se kulture, socijalne i zdravstvene zaštite. Zahvalila bih se fondaciji Divac što je naš grad uključila u priču “Stavrno važne kartice” i ovo je još jedan primer dobre saradnje lokalne samouprave, udruženja građana, samih građana i privrednih subjekata kako zajedno možemo da napravimo nešto korisno za sve nas”, rekla je prilikom jučerašnjeg sastanka ispred lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

Za sada stvarno dobra kartica u Sremskoj Mitrovici može da se iskoristi u restoranu “La’Sta” i piceriji “La Gioia”, a više informacija o samoj kartici i loklanim biznisima koji učestvuju u projektu, nalaze se na https://stvarnovazna.rs.

Stvarno važna kartica je pored Sremske Mitrovice aktivna još i u Kruševcu, Novom Pazaru, Leskovcu i Obrenovcu.

Cilj projekta je proširivanje na druge gradove i opštine u Srbiji.

Jučerašnji sastanak je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Možda Vam se svidi i