Održan Sajam zapošljavanja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Poslovno sportskom centru „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici danas je održan Sajam zapošljavanja na kojem je učestvovalo 19 poslodavaca koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem više od 200 radnika.

“Filijala Sremska Mitrovica na današnji Sajam zapošljavanja pozvala je oko 1.100 nezaposlenih lica da dođu i apliciraju za neko od mnogobrojnih slobodnih radnih mesta. U toku prošle godine smo održali 4 sajma na kojima je prisustvovalo 100 poslodavaca, koji su iskazali potrebu za zapošljavanje više od 1.000 radnika. Te sajmove je posetilo oko 2.500 radnika, a u roku od šest meseci od održavanja istih posao je našlo 800 lica”, rekla je Marijana Grabić, direktor Filijale Sremska Mitrovica Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ona je obajsnila da su česti slučajevi da poslodavci i ukoliko odmah neposredno nakon sajma ne ponude zaposlenje određenom broju radnika, to učine posle izvesnog vremena.

“Efekte sajmova merimo šest meseci nakon njihovog održavanja, jer poslodavci možda i ako ne zaposle radnike u roku od deset dana, mesec dana često te radne biografije koje dobiju na sajmovima kasnije koriste”, objašnjava Grabić.

Prema njenim rečima na poslednjim sajmovima zapošljavanja najtraženiji su bili radnici u proizvodnji, magacioneri, administrativni, ugostiteljski, i građevinski radnici.

Podršku Sajmu zapošljavanja kao i ranijih godina pružio je Grad Sremska Mitrovica.

“Lokalna samouprava podržava sajmove ovakvog tipa, posebno Sajam zapošljavanja, jer ovde naši građani koji traže posao mogu da dođu do vrlo korisnih informacija, od toga koje kompanije traže radnike, preko toga koji se profili traže, koji su uslovi i slično, ali i da ujedno obave kratak intervju i upoznaju se sa poslodavcima. Mi iz uprave grada se zaista možemo biti zadovoljni saradnjom sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, jer imamo isti cilj, a to je smanjenje broja nezaposlenih lica”, rekla je prilikom obilaska Sajma zamenica graonačelnika Svetlana Milovanović.

Ona je istakla da je stopa nezaposlenosti u Sremskoj Mitrovici sada ispod 6%, što je jedna od nižih u Srbiji.

“U našem gradu uskoro će se otvoriti nova inustrijska zona Sever 3, a svakako ćemo se potruditi da dovedemo nove investitore ili pomognemo da se postojeći pogni prošire, što znači nastavljamo da radimo na smanjenju broja nezaposlenih”, rekla je Milovanović.

Sajam zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici je 3. po redu koji se održao u ovoj godini na teritoriji Srema.

Možda Vam se svidi i