Održana obuka „Znanjem do uspešnog seoskog turizma“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj, Gradskom upravom za kulturu, sport i omladinu i Gradskom upravom za urbanizam, prostorno planiranje i izgradnju objekata početkom ove nedelje organizovala je obuku „Znanjem do uspešnog turizma“

Cilj obuke jeste da se potencijalni učesnici u seoskom turizmu upoznaju sa regulativom i mogućnostima bavljenja seoskim turizmom i načinom da uz minimalna ulaganja ostvare dodatnu zaradu.

„Agencija za rurarlni razvoj Grada u obavljanju svojih svakodnevnih aktivnosti jednaku pažnju posvećuje svim elementima ruralnog razvoja, dakle i poljoprivredi i socijalnim pitanjima, infrastrukturi, između ostalog i turizmu. U okviru ruralnog turizma najviše se oslanjamo na saradnju sa Turističkom organizacijom grada Sremska Mitrovica i naš zajednički zadatak jeste da promovišemo ruralno područje. To podrazumeva promociju svih onih subjekata koji učestvuju i koji se bave seoskim turizmom, već registrovana seoska domaćinstva, turističke objekte, etno kuće, etno sobe, različita udruženja, proizvođači raznih poljoprivbredno-prehrambenih proizvoda koji dolaze sa sela“, rekao je Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

On je objasnio da su na obuci u fokusu bila lica koja u budućnosti žele da se bave seoskim turizmom i da su njima predočeni svi oni koraci koje moraju da ispune kako bi se uspešno bavili seoskim turizmom.

„Poruka naša je da smo svi mi koji smo danas zajedno vodili obuku, zapravo velika podrška i prijatelj svima onima koji imaju nameru i želju i ideju kako da svoje domaćinstvo pretvore u uspešno turističko domaćinstvo. Samo timski rad može da dovede do uspešnog razvoja malog biznisa“, rekla je prilikom obuke Svetlana Sabo ispred Turističke organizacije grada.

Obuku su vodili Petar Samardžić ispred ARR, Svetlana Sabo, direktorica TO, Mirjana Vašut ispred „Urbanizma“, Dragana Aćimović iz Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Miloš Lukić, načelnik sanitarne inspekcije.

Primer dobre prakse predstavili su gosti iz Sombora.

You may also like