Krijumčarenje 800 migranata iz Turske u Nemačku: Hapšenja u Srbiji, Nemačkoj i Rumuniji

Od strane Ozon
0 komentar

Policija u Srbiji je uhapsila jednu osobu, dok su četiri osobe uhapšene u Nemačkoj i Rumuniji zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje oko 800 migranata iz Turske u Nemačku. Osumnjičeni su koristili različita prevozna sredstva i skrivali migrante u tovarnim delovima kamiona u izuzetno lošim uslovima, navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je sprovela akciju hapšenja u vezi sa krijumčarenjem migranata iz Turske u Nemačku, a rezultat operacije su hapšenja petoro osumnjičenih osoba. Jedna osoba je uhapšena u Srbiji, dok su četiri uhapšene na teritoriji Nemačke i Rumunije. Ovi krijumčari se sumnjiče da su organizovali prevoz oko 800 migranata tokom prošle i ove godine.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, osumnjičeni su koristili različite vidove transporta kako bi krijumčarili migrante, a najčešće su migrante skrivali u tovarnom delu kamiona u nehumanim uslovima. Ova opasna praksa ugrožava živote migranata i stavlja ih u izuzetno teške okolnosti.

Hapšenje osumnjičenih izvedeno je u saradnji sa Službom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala. Takođe, akcija je sprovedena u koordinaciji sa Evrodžastom, Evropolom i policijom Austrije, Nemačke i Rumunije, što je rezultiralo uspešnim hapšenjima i suzbijanjem krijumčarske mreže.

Možda Vam se svidi i