Nema dokaza o trovanju hranom u Predškolskoj ustanovi. Na PREGLEDU ZAPOSLENI

Od strane Ozon
0 komentar

Stigli rezultati: Hrana nije uzrok, na pregledu zaposleni

SREMSKA MITROVICA. Nedavna analiza koju je sproveo Zavod za javno zdravlje u Predškolskoj ustanovi „Leptirić“ u Sremskoj Mitrovici nije pružila dokaz tvrdnjama o trovanju hrane u ovom objektu, saopštili su nadležni. Iako se petoro dece javilo sa gastrointestinalnim tegobama, analize briseva i uzoraka hrane nisu pokazale prisustvo patogenih bakterija koje bi mogle dovesti do pogoršanja zdravstvenog stanja.

Prema nezvaničnim informacijama, ukupno devetoro dece se požalilo na zdravstvene tegobe i dobilo simptome trovanja, od toga se njih petoro javilo u Dom zdravlja sa tegobama a dvoje dece je poslato na bolničko lečenje. Roditelji tvrde da je dece mnogo više sa siptomima trovanja, da je taj broj preko 15 dece iz ovog vrtića.

Kako Dom zdravlja radi do 20 časova, tačan broj dece, ukupno, koji se javio sa siptomima Domu zdravlja i sremskomitrovačkoj bolnici još uvek nije poznat. Na bolničkom lečenju od 1. juna je šestoro dece iz vrtića „Leptirič“ u Sremskoj Mitrovici. – Od šestoro dece koji su zadržani na Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, četvoro su pušteni na kućno lečenje, dok je još jedno dete otpušteno danas, saopštila je PR služba bolnice.

Međutim, analize hrane nisu izolovale patogene bakterije koje bi mogle biti odgovorne za ove tegobe.

Kako bi se dodatno istražilo poreklo ovog zdravstvenog incidenta, sanitarna inspekcija je naložila hitan pregled vanredni sanitarni pregled objekta i svih zaposlenih.

Iako svi zaposleni imaju uredne sanitarne knjižice, dalje provere su neophodne kako bi se proverila i mogućnost unosa zaraze u objekat koji ima oko 190 dece.

Trovanje kod dece u Predškolskoj ustanovi u Orlovom naselju – Ozon Media

Možda Vam se svidi i