Građevinski materijal za najugroženije izbegličke porodice do kraja meseca

Od strane Ozon
0 komentar

Direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Dušan Kovačević potpisao je danas sa predstavnicima izabranih dobavljača ugovore o isporuci 120 paketa građevinskog materijala namenjenih stambenom zbrinjavanju izbeglica, saopštila je Jedinica za upravljanje projektima.

Ukupna vrednost ugovora je 1.055.348 evra, a ugovori su poptisani sa preduzećima Vanas doo Beograd, Savić doo Smederevska Palanka i Šeković doo iz Zvečke.

Početak isporuke paketa građevinskog materijala krajnjim korisnicima očekuje se krajem septembra.

Ona je deo devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa, a bespovratnu pomoć u građevinskom materijalu dobiće korisnici u Rumi, Bačkoj Topoli i Sremskoj Mitrovici.

Cilj Regionalnog stambenog programa je trajno stambeno zbrinjavanje najugroženijih izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke, navodi Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru.

Izvor RTS

Možda Vam se svidi i