Prijavljivanje poslodavaca za program „Moja prva plata“ do četvrtka

Od strane Ozon
0 komentar

Za program Moja prva plata, čiji je treći ciklus u toku, do sada se prijavilo oko 5.000 poslodavaca, koji su oglasili oko 8.200 radnih mesta i iskazali interesovanje za blizu 12.000 nezaposlenih.

Prijavljuju se poslodavci iz svih krajeva Srbije, a kada je reč o delatnostima prijavljenih poslodavaca i obrazovnim profilima koje traže, najviše je zahteva iskazano za srednjom stručnom spremom. 

Nezaposleni bi već sada trebalo da se pripreme i informišu kako bi mogli da konkurišu. Prijavljivanje nezaposlenih počinje 3. oktobra i traje do kraja meseca, a oni će sve informacije o iskazanim potrebama poslodavaca i oglašenim radnim pozicijama moći će da nađu na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje kao i na portalu Moja prva plata. Predviđeno je da se u program uključi 10.000 nezaposlenih, mlađih od 30 godina.

Nezaposleni mogu da konkurišu kod jednog poslodavca na više pozicija i kod više poslodavaca. Oni se angažuju se na devet meseci, a za to vreme oni sa visokom stručnom spremom dobijaju po 30.000 dinara a sa srednjom po 25.000 dinara. Nacionalna služba za zapošljavanje, osim novčanog dela uplaćuje i nakandu za slučaj povrede na radu ili profesionalnog oboljenja.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar