Centar za socijalni rad „Sava“ u prošloj godini dodelio 481 jednokratnih pomoći

Od strane Ozon
0 komentar

Novčana socijalna pomoć namenjena je osobama koje nemaju dovoljno sredstava za život i isplaćuje se mesečno. To je osnovni oblik novčane pomoći socijalno ugroženim osobama, koji se do nedavno zvanično zvao “materijalno obezbeđenje”.

Osnovni uslov za sticanje prava na novčanu socijalnu pomoć jeste da pojedinac, odnosno porodica ima mesečne prihode manje od iznosa socijalne pomoći. Uz to je potrebno da budu zadovoljeni neki dodatni uslovi.

Centar za socijalni rad „Sava“ Sremska Mitrovica za isplatu jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe u prošloj godini iz izdvojila 3.598.000 dinara. Služba Centra za socijalni rad „Sava“ primila je 513 zahteva od kojih je pozitivno rešeno 481. Za 18 zahteva je priznato pravo ali se čekala isplata do 2022. godine.
Od ukupnog broja zahteva, tokom 2021. godine, 173 je za osnovne životne potrebe , 156 za kupovinu ogreva za zimu, 131 za lekove, 29 za izradu ličnih dokumenata i 24 za drugu vrstu potreba.

Do danas, u 2022. godini Centru za socijalni rad „Sava“ Sremska Mitrovica, stiglo je 323 zahteva za pomoć u vidu jednokratne novčane pomoći.

Možda Vam se svidi i