U jučerašnjoj akciji pregledano 260 pacijenata

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U mitrovačkim zdravstvenim ustanovama Opštoj bolnici i Domu zdravlja juče je realizovana još jedna akcija besplatnih preventivnih pregleda za sve građane koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Ukupno 18 zdravstvenih radnika i saradnika radilo je ultrazvučne preglede abdomena, preglede mladeža i ginekološke preglede žena.

„Odziv građana na besplatne preglede i ovog puta je izuzetno veliki, naročito kada je reč o ultrazvučnim pregledima stomaka. Prvi put smo imali manji broj nezadovoljnih pacijenata koji tokom današnjeg dana nisu mogli biti pregledani zbog ograničenih kapaciteta, dužine trajanja samog pregleda i zaista velikog odziva, ali takvi pacijenti svakako dobijaju mogućnost da u narednoj nedelji urade pregled. Najveći broj građana izražava svoje zadovoljstvo organizacijom pregleda u našoj bolnici i strpljivo čeka svoj red na pregled. Uz dodatno dobrovoljno angažovanje naših lekara i sestara možemo reći da su ovakve akcije uspešne i uvek dobrodošle“, rekao je za medije dr Živko Vrcelj direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica, i dodao da Ministarstvo zdravlja za svaku narednu akciju apostrofira područje gde je malignitet u usponu, tako da su juče na programu bili i pregled mladeža u kožnoj ambulanti zbog povećanog broja pacijenata sa rakom kože, odnosno melanomom.

Dr Vrcelj je rekao i da su svi, kod kojih se posumnjalo na neko oboljenje dobitili uput za dalje potrebne dijagnostičke procedure.

U mitrovačkom Domu zdravlja, u Dispanzeru za žene organizovani su kompletni ginekološki pregledi od kliničkog i ultrazvučnog do papa testa i po rečima v.d. direktora dr Miroslave Ševo, ovo je svakako prilika da naše sugrađanke provere svoje zdravstevno stanje, pre svega one koje nemaju zdravstvenu knjižicu.

„Preventivnim pregledima i ranom dijagnostikom smanjujemo mogućnost pojave malignih oboljenja, a naš Dom zdravlja, deo je Nacionalnog skrining programa karcinoma grlića materice, te se ovakvi pregledi u našem dispanzeru redovno obavljaju“ istakla je dr Miroslava Ševo.

U toku jučerašnje akcije urađeno je ukupno 283 pregleda za 260 pacijenata, od tog broja – 126 ultrazvučnih pregleda abdomena, 107 dermatoveneroloških pregleda mladeža i 50 ginekoloških pregleda.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica

Možda Vam se svidi i