Predstavnik Sremske Mitrovici u pokrajinskoj delegaciji koja je posetila Italiju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Od četvrtka do subote protekle nedelje delegacija koju je predvodio pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, u kojoj je bio i predstavnik Sremske Mitrovice Branko Jakovljević, posetila je grad Trento u Italiji.

Grad Trento je najveći grad i upravno sedište pokrajine Trentino – Južni Tirol i upravno sedište istoimenog okruga Trento.

Delegacija je prvo obišla lokalne institucije, gde su sastali sa predsednikom Regionalnog veća pokrajine Trentino Brunom Dorigatijem (Bruno Dorigatti) i sekretarom zaduženim za ekonomiju, trgovinu i zanatstvo Alesandro Olivi (Alessandro Olivi) sa kojima su razgovarali o unapređenju saradnje AP Vojvodine sa privrednicima iz italijanske regije sastanku je prisustvovali predstavnici kompanije, Geci (Ghezzi) – najvećim privrednim subjektom u regiji i šest firmi iz različitih oblasti poslovanja.

Za kraj posete održan je Investicioni forum, na koje su pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, direktor Razvojne agencije Vojvodine i pomoćnik gradonačelnika Sremske Mitrovice Branko Jakovljević prezentovali investicioni potencijal AP Vojvodine i Grada Sremska Mitrovica pred oko 20 prisutnih kompanija iz grada Trento.

„Veoma smo zadovoljni posetom italijanskom gradu Trento. Sigurni smo da postoji mogućnost unapređenja saradnje i da smo na dobar način predstavili kako investicione tako i turističke potencijale Grada Sremska Mitrovica“, rekao je Branko Jakovljević nakon posete.

Možda Vam se svidi i