Istraživačka stanica Petnica, raspisala je konkurs za prijavljivanje za njene programe u 2018. godini.

Srednjoškolci iz svih krajeva naše zemlje, bez obzira na tip škole, a koji imaju interesovanje za prirodne, društvene ili tehničke nauke su dobrodošli da se prijave za učešće na programima ove prestižne institucije, saopštila je ova istraživačka institucija.

– Zainteresovani srednjoškolci, kojima možda regularan sistem školovanja nije dovoljan, a vole astronomiju, fiziku, elektroniku, računarstvo, matematiku, biologiju, hemiju, geologiju, medicinu, sociologiju, antropologiju, psihologiju, istoriju, lingvistiku, arheologiju ili grafički dizajn dobro došli su da se prijave na konkurs, kaže Nikola Božić, programski direktor u Petnici. Petnica se na mapi obrazovnih institucija za rad sa talentima u Evropi, danas nalazi vrlo visoko, zahvaljujući rekonstrukciji, izgradnji i opremanju naučnom opremom od pre nekoliko godina. Zato evropske institucije Petnicu svrstavaju u vodeće institucije ove vrste u celoj Evropi.

– Prijavu za programe u Petnici možete skinuti sa našeg sajta. Pozivamo i roditelje i nastavnike da predlože one za koje misle da će im boravak u Petnici značiti u napredovanju da se prijave. Vrlo je važno da to učenici sami urade, napominje programski direktor IS Petnica.

danas.rs

Možda Vam se svidi i