Apoteka Sremska Mitrovica: Spala knjiga na tri slova

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Farmaceutska zdravstvena ustanova Apoteka Sremska Mitrovica nikako da stane na noge i ponovo počne da radi kao nekada, po svemu sudeći godine u kojima je ta ustanova bila među najboljim u Srbiji su daleko i neće se ponoviti.

Od ukupno 12 obekata koja su nekada radila i u gradu i u selima sada rade samo tri i to jedva, lekova ima minimalno, a radnika ima i višak. Trenutno je u Apoteci zaposleno 17 ljudi, a prema rečima direktora Dragana Božića do Nove godine planirana je još jedna racionalizacija zaposlenih, pa će se i taj broj smanjiti. Realno je, rekao je Božić za Ozon, da ostane 12 radnika.

Snabdevanje lekovima, medicinskim i nemedicinskim sredstvima je zbog odluke dobavljača da iste daju samo ukoliko odmah budu plaćeni na minimumu. Onoliko koliko Apoteka zaradi, toliko se i snabde. Generalno situacija je jako loša, a poboljšanja teško da će biti.

Jedina svetla tačka u ovoj priči leži u činjenici da se deo duga Apoteke prema dobavljačima koji je grad preuzeo na sebe redovno isplaćuje.

„Lokalnasamouprava Grada Sremska Mitrovica preuzela je na sebe vraćanje dela duga Apoteka Sremska Mitrovica i mi to servisiramo redovno. S obzirom na to da su znatno smanjeni prometi u velikom broju objekata Apoteke mi smo se odlučili da jedan broj istih izdamo i zato smo dobili dosta dobre naknade. Samo tri apoteke će biti u funkciji sve do momenta dok ne vratimo dug, a onda ćemo videti šta ćemo sa njima, hoćemo li ih priključiti Domu zdravlja ili iznaći neko drugo rešenje“, rekao je na ovu temu gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Trenutno u okviru ZU Apoteka Sremska Mitrovica radi objekat „Centralne“ apoteke, apoteka „IV“ u gradu i apoteka u okviru Dispanzera na Savi.

Možda Vam se svidi i