Počelo sportsko „Leto na Savi“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Turnirom u odbojci na pesku i zvanično se završavaju ovogodišnje „Sportske igre mladih“ u Sremskoj Mitrovici, ali i počinje sportsko „Leto na Savi“. Turnir je odigran danas na Gradskoj plaži, a učešće je uzelo oko 100 dečaka i devojčica.

Prema rečima Nemanje Crnić, generalnog sekretara Sportskog Saveza Grada Sremska Mitrovica i jednog od organizatora turnira, takmičenja u okviru „Igara“ su startovala još u maju mesecu, a odbojka na pesku je namerno ostavljena da se igra poslednja, što zbog vremenskih uslova, tako i zbog samih tehničkih uslova, odnosno terena koji se nalaze na Gradskoj plaži.

Kako je objasnio Crnić, takmičenje u Mitrovici je najjmasovnije u Srbiji, a obuhvata dečake i devojčice rođene od 2002. do 2008. godine podeljene u tri uzrasne kategorije.

„Obišli smo celu Srbiju i danas smo u Sremskoj Mitrovici i zaista mogu da kažem da sam jako ponosan na ovaj grad, jer nešto što pokušavamo da postignemo svuda danas smo postigli u Sremskoj Mitrovci, a to je da što više dece bude uključeno u sport i da se širi jedan duh „Sportskih igara mladih“, rekao je na turniru supervizor SIM Ivan Krgović.

On je podsetio na to da se pobednici sa današneg turnira u Sremskoj Mitrovici direktno plasiraju na državno takmičenje „Sportskih igara mladih“ koje će se održati od 17. jula u Beogradu.

U okviru „Leta na Savi“ će se tradicionalno održati niz takmičenja u velikom broju sportova koji mogu da se prilagode uslovima na Gradskoj plaži. Biće odigrani turniri u odbojci i fudbalu na pesku, basketu 3 na 3, akvatlon, triatlon…

Možda Vam se svidi i