Mlade nade „Podrinja“ u višem rangu takmičenja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Fudbalski klub “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice već četiri godine postiže dobre rezultate sa kategorijom kadeta. Kako prošlih, tako i ove godine u sezoni 2016/17 mladi fudbaleri “Podrinja” osvajaju prvo mesto u gradskoj ligi Opštine Semska Mitrovica i samim tim plasmanom dobijaju šansu da igraju baraž za popunu kvalitetne lige Srema.

Baraž u kojem su se sastali sa “Slovenom” iz Rume i “Hajdukom” iz Šimanovaca je kao i cela sezona bio uspešan za kadete, pa će tako naredne godine “Podrinje” imati svoje predstavnike i u tom rangu takmičenja.

U timu kadeta ove godine igrali su mladići rođeni 1999. godine i mlađi, a tim su činili: Jovanović Stefan kapiten tima, Erceg David, Igrić Vladan, Garić Nenad, Beganović Vladimir, Damnjanović Veljko, Budečević Nenad, Mitrović Petar, Mitrović Slađan, Milosavljević Bogdan, Stojanović Aleksandar, Andonović Mihajlo, Antić Stefan, Starčević Dušan, zatim Dostanić, Romandić, Gajić , Matić, i na kraju najmlađi ali velikih talenata Sava Turudić.

Rad sa kadetima organizovao je trener Vuković Bojan, inače bivši prvotimac “Podrinja”, igrač sa velikim brojem utakmica i u Prvoj ligi Srbije, a pomagao mu je Milošević Željko, aktuelni trener seniora koji je sa kadetima radio u pre podnevnim satima.

“Imamo dobru organizaciju, sjajnog sponzora, stručan kadar i sve porebne uslove za dobre rezultate, tako da nije iznenađenje što smo ih i postigli. Svima nama u klubu ti rezultati pričinjavaju veliku satisfakciju jer je to znak da se klub razvija u pravom smeru”, rekao je Milan Jevtić, sekretar FK “Podrinje”.

On je napomenuo da je prioritet uprave kluba, odnosno trenera da pored toga što da od dečaka prave dobre fudbalere, utiču i na to da svi oni budu i dobri đaci, da se primereno ponašaju u školi, da redovno pohađaju nastavu, da uvek i svuda predstavljaju sebe u najboljem svetlu je r na taj način ostavljaju i dobru sliku o samom klubu.

“ Često idemo u kontrolu u škole naših kadeta kako bi proverili kakve su im ocene, kako se vladaju i do sada nismo imali problema ni sa jednim od njih. Jednostavno pokušavamo da kroz fudbalsku edukaciju napravimo od njih prave sportiste i prave ljude”, rekao je Jevtić.

Prema njegovim rečima “Podrinje” planira izgradnju pomoćnog terena gde bi još bio olakšan rad sa mlađim kategorijama, a samim omogućila bi se i još bolja organizacija samih treninga i uslova za treniranje.

“Nadamo se da ćemo uspeti da svake godine ostvarimo ovakve rezultate i da na takav način promovišemo i predstavljamo klub koji evidentno svakog dana napreduje u organizacionom smislu , poboljšanju infrastrukture i sličnim stvarima. Sezonu 2016/17 završili smo sa jednim porazom, ali smo ipak završili na prvom mestu sa sedam bodova ispred drugo plasiranog tima. Hteo bih da se zahvalim svima onima koji su učestvovali u ovom uspehu, trenerima, upravi kluba i roditeljima koji su nam davali podršku i pomogali u samoj organizaciji. Nadamo se da ćemo nastaviti u ovakvom stilu i narednih godina”, završava Jeftić.

Možda Vam se svidi i