Završen 4. Srem film fest

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ovogodišnji “Srem film fest”, festival dokumentarnog filma zvanično je počeo 5. a završio se 8. oktobra.

Festival je održan na 11 lokacija u Srbiji i Hrvatskoj, a u okviru njega prikazano je ukupno 60 filmova iz 31 zemlje sa pet kontinenata.

Festival se odigravao u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, Specijalnom rezervatu prirode u Zasavici, Zavičajnom muzeju u Rumi, Specijalnom rezervatu prirode “Obedska bara” na teritoriji opštine Pećinci, Gomolava Arheološkom nalazištu u Hrtkovcima, Muzeju vučedolske kulture u Vukovaru, Dvorcu Odescalchi – Muzeju grada Iloka, Pastoralnom centru Župe u Nijemcima, Centru za kulturu Stara Pazova i Kulturnom centru u Inđiji.

Grand pri osvojio je film iz USA “Plen” autora Alex Jones.

Ostale nagrade žirija:
Ekologija
Zlatna bubamara / SINOVI ZEMLJE / , Patxi Uriz / Španija.
Srebrna bubamara / PODVODNI METROPOLIS /, Dragan Milutinović / Srbija.
Bronzana bubamara / GORE NA FARMI / Diane Nerwen,/ USA.

Turizam
Zlatna bubamara / HERCEGOVINA / Zdenko Jurilj, Ivo Čolak / BiH.
Srebrna bubamara / BUDIMPEŠTA: ULICE I TRGOVI / ZURBÓ Dorottya / Mađarska.
Bronzana bubamara / ONO SI ŠTO JEDEŠ/ Diego Erreka /Španija.

Nagrada za tv izraz za film “Pravac” Nena Kljajić Srbija.

Pored nagrada koje je podelio žiri u sastavu: predsednik Ilija Cerović direktor televizije RTS-a, Marina Budimir udruga Cuccium Ilok i Božidar Zečević filmski kritičar i, podeljene su i mnogobrojne nagrade suorganizatora festivala.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo kulture Srbije ,Sekretarijat za kulturu AP Vojvodine, Sekretarijat za zaštitu životne sredine AP Vojvodine, Gradovi Sremska Mitrovica i Ilok, opštine Pećinci, Nijemci, Irig i Specijalni rezervat prirode “Zasavica”.

You may also like