Sremska Mitrovica – Zaposleni u sremskomitrovačkom Kazneno popravnom zavodu neće se priključiti štrajku pravosuđa čiji početak je zakazan za 1. novembar.

Ovu informaciju potvrdio je Aleksandar Alimpić, upravnik Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici. Alimpić je za Ozon media kratko rekao da svi zaposleni u KPZ-u moraju da rade, a da štrajku ko želi da se priključi to može da uradi nakon radnog vremena.

Podsećanja radi, zaposlenu u pravosuđu od 1. novembra stupaju u štrajk, a kako je najavila potpredsednica Sindikata pravosuđa Srbije Slađanka Milošević štrajkovaće svi službenici koji za platu od 25.000 do 30.000 dinara. Procenjuje se da će strajkovati oko 14.000 zaposlenih.

Oni će tražiti povećanje osnovice za obračun zarada, odnosno da osnovica umesto 17.101 dinar bude minimalna zarada za sve državne službenike, nameštenike u sudovima, tužilaštvima i zatvorima.

Plate u pravosuđu nisu povećavane šest godina, tačnije od poslednjeg štrajka 2010. godine, a u međuvremenu su smanjene za deset odsto.

You may also like

2 komentari

Mitar 26.10.2016. - 4:17 pm

A ko će tebe upravniče da pita? Odluku će zaposleni da sprovedu i za to im nije potrebna tvoja dozvola. Ala su se ljudi zaneli.

Ruzica 27.10.2016. - 11:03 am

Upravnik neće da štrajkuje, njemu je dobro. A njegova izjava može se smatrati kao pritisak na zaposlene i sprečavanje učešća u štrajku. Bolje mu je da ćuti i pusti ljude da se bore za svoje plate kad on niti ima niti želi da ima uticaja na njihove plate.

Komentari su zatvoreni.