Koncert „Quod Fatum“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kulturno-umetnička organizacija Kulturni element, iz Beograda, realizator je serije jedinstvenih koncerata u okviru programske celine „Portreti kompozitora“.

U saradnji sa Kulturnim elementom, Centar za kulturu „Sirmiumart“ organizuje koncert – predstavu „Quod Fatum“. Održaće se 31. oktobra u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, u Sremskoj Mitrovici, u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Kroz muziku i dramske segmente, a u režiji Tadije Miletića, muzičari i glumci će predstaviti portret, stvaralaštvo i antologijsko prijateljstvo kompozitora Čajkovskog i Nadežde fon Mek. Iako se nikada nisu sastali, između 1877. i 1890. godine razmenili su preko 1200 pisama. Tada su nastala i neka od kompozitorovih najznačajnijih dela – „Violinski koncert“, opera „Evgenije Onjegin“, baleti „Uspavana lepotica“, „Labudovo jezero“…

qf2-postercmyk-mediji

U ulozi Petra Iljiča Čajkovskog ćemo videti Aleksandra Vučkovića, a Nadeždu fon Mek tumači Tamara Radovanović. Kompozicije Čajkovskog će izvoditi muzičari Miloš Čorlija (violinista), Dina Čubrilović (pijanistkinja) i Stevan Karanac (tenor).

You may also like