Sremska Mitrovica – Dok su pojedine Mesne zajednice sa teritorije opštine Sremska Mitrovica organizovale dodelu novogodišnjih paketića deci, ima i onih koje su to ostavile da učine za proslavu školske slave, Svetog Save, koja se obeležava 27. januara.

Upravo jedna od takvih Mesnih zajednica je i Blok B, koja dodelu paketića svoj deci do 10 godina organizuje u ponedeljak, 26. janura u 13:00 časova u prostorijama mesne zajednice. Kakos u ranije istakli iz ove Mesne zajednice novčana sredstva za paketiće biće izdvojena iz sopstvenog budžeta koji je planiran za 2015. godinu.

 

dru-sveti-sava

 

Još jedna mesna zajednica koja već tradicionalno dodeljuje paketiće deci osnovne škole do 5. razreda jeste i Mesna zajednica Salaš Noćajski, koja je ove godine obezbedila 65 paketića koji će biti podeljeni deci na svečanoj proslavi koja će se održati u prostorijama osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Salašu Noćajskom 27. januara.

Dodelu paketića deci za Svetog Savu organizovalo je i nekoliko crkvi kao što su crkva Svetog Save u Divošu, crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Noćaju, manastir Bešenovu u Bešenovu.

Možda Vam se svidi i