Sremska Mitrovica – Danas je zvanično potpisan ugovor između sremskomitrovačkog Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica” i građevinskog preduzeća “Novkol” A.D. iz Beograda, izvođača radova na izgradnji podvožnjaka između Fruškogorske ulice i magistralnog puta Beograd – Zagreb u Sremskoj Mitrovici.

Prvi konkretni radovi počeće krajem januara meseca naredne godine, a rok za završetak projekta je 250 radnih dana, najavljeno je prilikom potpisivanja.

Tender za izvođača radova raspisan je 6. novembra, a kao jedini ponuđač javilo se preduzeće”Novkol” A.D. koje će projekat da završi za 20 miliona manju cenu nego što je prvobitno predviđena projektnom dokumentacijom.

Sam projekat izgradnje podvožnjaka sastoji se iz nekoliko delova i faza, a obuhvata izgradnju objekta podvožnjaka, pristupnih saobraćajnica i kružne raskrsnice kod Doma učenika.

Preduzeće “Novkol” je građevinska kompanija koja je osnovana 1997. godine, zapošljava 150 radnika, od toga oko 20 građevinskih inženjera.

Projekat izgradnje podvožnjak između Fruškogorske ulice i magistralne pruge Beograd – Zagreb jeste najveća infrastrukturna investicija u gradu u 2015. godini. Projektnu dokumentaciju za njegovu izgradnju radio je Saobraćajni institut CIP iz Beograda, a procenjena vrednost svih radova iznosi oko 480 miliona dinara. Ponuda izvođača radova koja je prihvaćena iznosi 462.771.839 dinara.

Možda Vam se svidi i