Sremska Mitrovica – Bivše radnike industrijske klanice i fabrike konzervi “Mitros”, nakon zvaničnog potpisivanja ugovora o prodaji čeka još jedna borba.

Prema rečima Toplice Perića, predstavnik sindikata bivših radnika “Mitrosa” trenutno se čeka potpisivanje ugovora o prodaji, nakon čega bi trebalo da jedan deo zaostalih zarada bivšim radnicima bude isplaćen.

Bivši zaposleni radnici “Mitrosa” pre donošenja konačne odluke odbora poverilaca o prodaji okupljanjem ispred zgrade lokalne samouprave želeli su da pokažu da podržavaju prodaju ovog mitrovačkog preduzeća bez obzira što je ponuđena cena znatno manja od procenjene.

mitros7

“Cena po kojoj je prodat “Mitros” jeste dosta manja od one koliko je procenjeno da “Mitros” vredi, samim tim manje zaostalih zarada će dobiti bivši zaposleni, ali za početak dobiće jedan deo, a za ostatak se nadamo da će biti isplaćen prodajom i drugih objekata “Mitrosa” koji nisu bili predmeti izvršene prodaje”, a tu se misli na stovarište u Beogradu, kao i na staru kafileriju” rekao je Perić.

On je za Ozon radio rekao da sada bivše zaposlene u “Mitrosu” čeka još jedna borba, a to je upravo borba da se oni koji su pre odlaska u stečaj radili u ovom preduzeću, a koji nisu u međuvremeni stekli uslov za penzionisanje vrate na svoja radna meste, tačnije da dobiju posao i kod novog vlasnika.

„Mitros“ je zvanično prodat austrijskoj kompaniji „Girelinger holding“ 16. januara za 800.000 evra. Ideja “Gierlinger holding-a” je da kompanija zaposli 300 radnika i da nedeljno preradi oko 1.000 svinja.

Možda Vam se svidi i