Sremska Mitrovica – Danas, sa početkom u 11:00 časova na keju kod gradske plaže u okviru Dana otvorenih vrata osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki” organizovan je prolećni kros za učenike od prvog do osmog razreda te škole.

IMG_1012

Svetlana Milovanović, direktor osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki”, ovom prilikom je izjavila da svi nastavnici škole i ona kao direktor pružaju podršku ovakavom vidu vannastavnih aktivnosti, jer je ovo prilika kada se spaja lepo i korisno, deca se osim toga što trče i bave se fizičkom aktivnošću, lepo druže.

IMG_1017

“Jedan od prioritet grada je razvoj i unapređenje školskog sporta, a današnji kros je jedan od primera kako to treba da se razvija i u budučnosti, mi ćemo sve manifestacije ovakvog tipa i dalje podržavati jer nam je cilj što više dece u gradskom sportu”, rekao je Ilija Nedić, načelnik kulture, sporta i omladine.

IMG_1007

Pored učenika od prvog do osmog razreda “Pinkijeve” škole ove godine na krosu su kao gosti učestvovala deca predškolske ustanove “Pčelica” iz naselja Dekanske bašte u Sremskoj Mitrovici.

You may also like