U vreme kada su mnogi roditelji osmacima obezbedili skupe privatne časove pripreme za završni ispit, niški profesor matematike Saša Popović kreirao je besplatne i svima dostupne „online“ video lekcije.

 

 

1
260 od ukupno 380 pitanja iz matematičke zbirke za pripremu ispita već je okačeno na Popovićev edukativni sajt „Uči slobodno“. Reč je o zadacima koji su se pojavljivali u zbirkama prethodnih godina, a čim stigne dozvola Prosvetnog glasnika, biće obrađeni i ostali zadaci, koji su prvi put u ovakvoj zbirci.

 

Sajt „Uči slobodno“, koji je 2012. godine proglašen za najbolji edukativni sajt na „Web festu„, dnevno poseti oko 1.000 đaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Njima je na raspolaganju čak 70 sati video materijala.

Na istom sajtu nalaze se i lekcije kompletnog gradiva za V i VI razred osnovne škole koji će dodatno pomoći đacima da vežbaju, a do kraja juna biće postavljene i one za VII i VIII razred.

Od 2011. godine, kada je Popović napravio prve edukativne klipove, pomoću njih se za završni ispit pripremalo stotinak hljada dece, a pregledani su čak 5,5 miliona puta.

Na konkursu američke kompanije iz Kolorada, Popović je dobio prvu nagradu za najbolji YouTube edukativni klip.

On ima plan da osmisli i kreira i video lekcije iz fizike, a zatim i za učenje rada na računaru, u programima „Word“, „Excel“, „Powerpoint“.

 

Možda Vam se svidi i