Jedno dete povređeno petardom

Sremska Mitrovica – Povrede nastale pirotehničkim sredstvima najčešće se vezuju za praznike, pretežno novogodišnje i verske, za sada na području Srema zabeležen je samo jedan slučaj povređivanja pirotehničkim sredstvima.

U Irigu, pre nekoliko dana došlo je do povređivanja jednog maloletnog lica koje je zadobilo lakše telesne povrede prilikom eksplozije patarde kada mu je drugo maloletno lice ubacilo petardu u majicu.

petarde1

U Sremskoj Mitrovici prema podacima iz Opšte bolnice, odeljenja hirurgije za sada nije bilo slučajeva gde su se pacijenti javljali sa povredama nastalim usled korišćenja pirotehničkih sredstava.

Sve nadležne službe rade na prevenciji i suzbijanju kako vanpijačne prodaje, tako i sankcionisanju i kažnjavanju ukoliko se izvrši pradajai korišćenje  pirotehničkih sredstava licima kojima to nije dozvoljeno.

Prema izmenama Zakona o eksplozivnim materijama,  zapaljivim tečnostima i gasovima ranije ograničenje prodaje pirotehničkih sredstava prve klase licima starijim od 14 godina, sada je pomereno na 18 godina.

 

You May Also Like