Sremska Mitrovica – U sredu 10. jula u 18:00 časova na stadionu u Hesni zakazana je prozivka fudbalera Radničkog. Popularni Radnički klub iz mitrovačkog predgrađa Hesna, postigao je u prošlom prvenstvu Srpske lige Vovjvodina najbolji plasman u svoj istoriji koja traje od 1922. godine. Malo je nedostajalo da se crveno-beli plasiraju u Prvu ligu Srbije.

Osvojeno treće mesto u Srpskoj ligi i plasman u finale Kupa Vojvodine su veliki uspesi ovog kluba, koji ima ambicije da u novom prvenstvu nastavi sa dobrim igrama.

I u ovom prvenstvu šef stručnog štaba će biti Dragan Mojić, a ponovo se vraća Željko Kranović. Od fudbalera na probi u Austriji su trenutno Dušan Sovilj i Nikola Radovanović.

Radnički će učestvovati na tradicionalnom turniru u Erdeviku 3. i 4. avgusta. U planu je i odmervanje snaga za Hajdukom iz Kule. U sredu 7. avgusta Radnički igra finalale Kupa Vojvodine sa Jadranom iz Feketića.

Kompletne pripreme obaviće se na terenima stadiona u Hesni. Čitav stadion je jedno malo gradilište. Zamenju se trava na glavnom terenu, farba se ograda i uređuje se klupski restoran. Proširuje se i rekonstruiše pomoćni teren, koji će biti proširen 20 metara po dužini i širini i time će zadovoljavati uslove za odigravanje zvaničnih utakmica. U klubu vlada mobilno stanje i sa nestrpljenjem se očekuje izvlačenje takmičarskih brojeva. Radnički je posle ispadanja gradskog rivala Srema i selidbe crno-belih sa Promende u Vojvođansku ligu Zapad, postao klub broj 1 u gradu i centar mitrovačkog fudbala. Hesnerci žele da postanu istinski gradski klub. Podatak da u prošlom prvenstvu od 22 fudbalera koja su nastupila za prvi tim, samo dvojica nisu sa teritorije mitrovačke opštine, cilj politike kluba je da u timu budu fudbaleri iz sremskomitrovačke opštine.

U novom prvenstvu čak četiri kluba koja nose ime Radnički, novopazovački, mitrovački, somborski i šidski Radnički boriće se za primat najboljeg radničkog kluba u Vojvodini.

You may also like