Sremska Mitrovica – Na utakmici 29. kola Srpske lige Vojvodina, između mitrovačkog i somborskog Radničkog Nikola Radovanović Čava odigrao je 100-tu prevenstvenu utakmicu u crveno-belom dresu mitrovačkog Radničkog. Za pet prvestvenih sezona vernosti crveno-belima iz Hesne postigao je i 6 golova. Stub odbrane Radničkog, borac bez straha i mane, koji je i zamenik kapitena Radničkog, su primer pravog sportiste koga bi poželeo svaki klub.

Ponikao je u Podrinju iz Mačvanske Mitrovice u fudbalskoj porodici, gde je otac Dragorad takođe jednu sezonu branio boje Radničkog. Za Hesnerce je debitovao u Sremskoj ligi 2006/07, protiv Graničara iz Kuzmina i u toj sezoni odigrao je 15 utakmica i postigao 5 golova. U Vojvođansko ligi-Zapad 2008/09 odigrao 12 utakmica, 2009/10 odigrao 23 utakmica i 2011/02 odigrao je 27 utakmica.

Najbolje igre i partije pružio je u Srpskoj ligi, u kojoj je odigrao 23 utakmice i postigo jedan gol. To je bila i sezona gde je Radnički osvojio treće mesto, bio na korak do plasmana u Drugu ligu a to je ujedno i nabolji rezultat kluba u svojoj istoriji.

Jovica Stević

You may also like