Iz Čeljabinska sa nagradom

Sremska Mitrovica – Predstava “Raskol Rodiona Romanoviča” mitrovačkog Pozorišta “Dobrica Milutinović” osvojila je nagradu za predstavu u celini, na Festivalu malih formi “Čovek teatra” u ruskom gradu Čeljabinsku.

Glumci mitrovačkog Pozorišta Jelena Janković i Vladimir Balašćak, koji su i glavni akteri predstave, vratili su se sa uspehom, a predstava koja ima i najduži staž u mitrovačkom Pozorištu pobrala je brojne pohvale priznatih kritičara.

U konkurenciji mnoštva ozbiljnih predstava, značajno mesto zauzela je predstava mitrovačkog Pozorišta, a ovom prilikom Mitrovčani su dodelili plaketu sa likom Dobrice Milutinovića Teatru iz Čeljabinska.

– Ovo je najdalja turneja i izvedba u istoriji mitrovačkog Pozorišta, što je od izuzetnog značaja za dalje postojanje ove ustanove. konkurencija je bila jaka, ali naš trud se isplatio. Uradili smo ozbiljan posao, za koji smo i nagrađeni, rekla je glumica i direktorica mitrovačkog Pozorišta Jelena Janković.

Put u Rusiju i predstavljanje naše kulture ne bi bili ostvareni bez podrške lokalne samouprave i resorne gradske uprave, koji zajedničkim angažovanjem doprinose razvoju kulture grada Sremska Mitrovica.

– Pozorište je ustanova koja pokazuje da se željom, voljom i radom dolazi do uspeha i rezultata. Nadamo se da je ovo samo prvi korak ka razvoju kulture grada. Do ovolikog uspeha došlo je nakon samo nekoliko meseci, a sigurno je da će za nekoliko godina doći do velikih, značajnih promena u kulturnom životu Mitrovice, rekao je načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić.

U ruskom gradu, prema rečima glumca Vladimira Balašćaka, ekipa mitrovačkog Pozorišta odlično je prihvaćena, uz veliko gostoprimstvo i zainteresovanost za sremsku kulturu.
– Nakon izvođenja u Čeljabinsku i nagrade za total dizajn na Trema festu u Rumi, pozvani smo na BITEF festival i u Tadžikistan, gde ćemo se predstaviti sa nagrađenom predstavom, kaže mitrovački glumac i dodao da je u planu i izvođenje u Narodnom pozorištu i Ruskom domu u Beogradu, nakon čak dve decenije.

Izvor:Sirmiuminfo

You May Also Like