Sremska Mitrovica – Učenici škole OŠ“Boško Palkovljević-Pinki“ u martu su učestvovali na matematičkom takmičenju i postigli zavidne rezultate.
Na matematičkom takmičenju pod nazivom „Misliša 2013“ koje je održano je 14. marta, iz ove škole, učestvovalo je čak 117 đaka.Učenica drugog (II2) razreda  Cvijetić Teodora osvojila je prvu nagradu, Martinović Strahinja učenik trećeg (III2) razreda i Lukić Maša učenica petog (V1) razreda, osvojili su treću nagradu.Dok su Đuričić Predrag, Panić Dunja, Nenadić Nevena, Đorđić Dušan, Đuričić Dušan, Petronić Nikola i Pešić Dimitrije dobili pohvale.


Takmičenje je organizovalo matematičko društvo „Arhimedes“  iz Beograda, a učestvovalo je više od 41 000 učenika iz 520 škola.
Na finale ovog takmičenja plasirala se Teodora Cvijetić, učenica drugog (II2) razreda, sa osvojenim maksimalnim brojem bodova, a finale će biti održano 21.aprila u Beogradu.

Opštinsko takmičenje učenika osnovnih škola u streljaštvu

Nakon opštinskog nivoa takmičenja učenika osnovnih škola u streljaštvu gde je ekipa  devojčica OŠ“Boško Palkovljević-Pinki“,   u sastavu: Krajišnik Emilija 8-1 (2.mesto pojedinačno), Pajić Senka 8-1 i Šojić Andrea 8-1, osvojila 1.mesto, a ekipa dečaka Vesković Dejan 7-1(1.mesto pojedinačno), Vančik Aleksa 5-2 i Kuzminac Nebojša 8-2, drugo mesto, održano je i okružno takmičenje, na kojem su devojčice bile treće ekipno, a Vesković Dejan prvi u pojedinačnoj konkurenciji i ostvario je plasman na republički nivo takmičenja.

Rezultati likovnog konkursa „Krv život znači“

Na Likovnom konkursu „Krv život znači“ u organizaciji Crvenog krsta Sremska MItrovica, učenici  OŠ“Boško Palkovljević-Pinki“ ostvarili su sledeće rezultate:

1-4 razred

1. Stefan Galić 4 razred, OŠ“Boško Palkovljević-Pinki“

2. Jelena Vuković 3 razred, OŠ“Boško Palkjovljević-Pinki“

3. Jovana Lazarević 3 razred, OŠ“B.P.Pinki“

5-8 razred

1. Maša Lukić 5 razred, OŠ“B.P.Pinki“

2. Milan Pavlović 5 razred, OŠ“B.P.Pinki“

3. Dušan Đuričić 5 razred., OŠ“B.P.Pinki“


Uskoro se očekuju i zvanični rezultati okružnog takmičenja iz matematike i hemije koja su održana prethodnog vikenda.

 

Iz OŠ“Boško Palkovljević-Pinki“ kažu i da sa nestrpljenjem očekuju i okružna takmičenja iz lingvistike, geografije i biologije, koja su planirana za predstojeći vikend.

 

 

You may also like