„Noć biologije“ na PMF-u

Sremska Mitrovica – Maturanti srednjih škola iz Sremske Mitrovice,  koji žele da studiraju biologiju 19.aprila mogu iskoristiti priliku da dobiju informacije o prijemnom ispitu i  studijama na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Već treći put, na PMF-u, Departmanu za biologiju i ekologiju, održava se manifestacija  „Noć biologije“ .

Tradicionalno Noć biologije promoviše prirodne lepote Vojvodine sa kojima će posetioci moći da se upoznaju na štandovima staraoca različitih prirodnih dobara iz naše okoline.

U modernoj multimedijalnoj računarskoj učionici nastavnici biologije i učenici će imati priliku da se upoznaju sa novim i interesantnim načinom učenja i predavanja gradiva iz biologije i ekologije

Posetioci će moći i da učestvuju u „iskopavanju“ dinosaurusa, da izoluju DNK, prouče svoje otiske, „druže“ se sa Lineom i Pančićem. Takođe, imaće priliku da se zabave u različitim kvizovima, da provere svoje znanje iz biologije.

Od forenzičara iz MUP-a iz Nacionalnog kriminalističkog centra, Odseka u Novom Sadu moći će da saznaju kako se na mestu zločina ništa ne može sakriti, od molekularnih biologa da čuju šta su to genetički modifikovani organizmi (GMO), kakve su koristi i potencijalne opasnosti za prirodu i čoveka od njihove upotrebe..

Sa ljubiteljima prirode družiće se studenti, saradnici, asistenti i profesori biologije i ekologije kroz više od 60 interaktivnih radionica.

Na info pultu Noći biologije posetioci će moći da se informišu o radionicama koje ih interesuju, a maturanti srednjih škola koji žele da studiraju biologiju moći će da dobiju informacije o prijemnom ispitu, studijama kao i provere svoje znanje na testu simulacije prijemnog ispita. Osim toga, maturanti će, na posebno za njih napravljenom filmu, moći da vide gde sve mogu da se zaposle i šta rade stručnjaci biologije sa koji su završili studije na našem fakultetu…

 

 

Manifestacija „Noć biologije“ održaće se 19. aprila 2013. godine od 16.00 do 24.00 časa, na  Departmanu za biologiju i ekologiju u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 3.

Ulaz je slobodan.

 

 

 

You May Also Like