Danas se raspušta Skupština Vojvodine

Od strane Ozon
0 komentar

Danas će biti označen kraj jednog parlamentarnog ciklusa u Vojvodini – Skupština Vojvodine će biti zvanično raspuštena. Ovaj korak predstavlja pripremu za pokrajinske izbore koji će se održati paralelno sa republičkim izborima i lokalnim izborima u nekim gradovima i opštinama, 17. decembra.

Sednica za danas zakazana je sa jednom tačkom dnevnog reda: Predlog odluke o prevremenom prestanku mandata Skupštine Vojvodine, objavljeno je na sajtu Skupštine AP Vojvodina.

Na čelu pokrajinskog parlamenta trenutno se nalazi Momo Čolaković, poslanik vladajuće koalicije „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Čolaković je stupio na ovu funkciju na sednici 6. novembra, nakon iznenadne smrti dotadašnjeg predsednika skupštine, Ištvana Pastora.

Ovaj korak u raspuštanju Skupštine Vojvodine predstavlja završetak jednog perioda političke aktivnosti, otvarajući put za nove izborne procese. Sa raspuštanjem Skupštine, fokus se sada premešta na pripremu i vođenje kampanje za predstojeće izbore, koji će imati značajan uticaj na budućnost pokrajine i njen politički pejzaž.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar