Dunja Međedović iz Sremske Mitrovice trijumfuje na Fedemus 2023 kao najmlađa kompozitorka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dunja Međedović, učenica Osnovne škole „B.P. Pinki“ iz Sremske Mitrovice, zasenila je svojim muzičkim talentom na završnom koncertu Fedemus 2023. u Dečjem kulturnom centru Beograd. Osvojila je prvo mesto na Republičkom festivalu dečjeg muzičkog stvaralaštva „DECA KOMPOZITORI“.

93 bodova koje je osvojila na ovom takmičenju, odvelo ju je pravo na vrh na ovom takmičenju koje je predstavljalo prostor za dečije izražavanje i stvaralaštvo.

Koncert povodom završnice 28. Republičkog festivala održan je u Velikoj sali „Donka Špiček“ Dečjeg kulturnog centra Beograd, gde su se okupili mladi talenti iz cele Srbije.

Fedemus 2023 je jedini festival gde deca, uzrasta od 7 do 15 godina, imaju priliku da ne samo učestvuju kao izvođači već i kao kompozitori i tekstopisci. Ovogodišnji konkurs privukao je stotine kompozicija iz preko 35 mesta širom Srbije, a učenici osnovnih i nižih muzičkih škola su stvarali samostalno ili u saradnji sa vršnjacima.

Učesnici su kreirali kako vokalne, tako i instrumentalne kompozicije, dajući ovom festivalu širok spektar muzičkih žanrova i stilova. Festival „Deca kompozitori“ je iznedrio generacije mladih kompozitora, solista i kantautora, a Dunja je svojim izuzetnim talentom zasluženo zauzela centralno mesto na ovom takmičenju.

Njen uspeh nije samo odraz njene lične sposobnosti, već i rezultat podrške koju je dobila od svoje škole i šire zajednice. Dunjin trijumf u Beogradu predstavlja inspiraciju za sve mlade talente širom zemlje, naglašavajući važnost podrške i promocije dečjeg stvaralaštva.

Možda Vam se svidi i