Počinje upis dece u osnovnu školu preko eUprave

Od strane Ozon
0 komentar

Od danas roditelji ponovo mogu pokrenuti postupak upisa svoje dece u osnovne škole preko portala eUprava, saopštila je Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Srbije.

Na Portalu eUprava dostupno je eZakazivanje termina za upis i testiranje deteta u osnovnoj školi.

Roditelji na jednostavan način mogu da zakažu termin za upis i testiranje deteta u osnovnoj školi kojoj teritorijalno pripadaju„, saopštila je Kancelarija.

Navodi se da je prošle godine uslugu eZakazivanja termina za upis u osnovnu školu koristilo oko 35.800 roditelja i ovlašćenih lica. Termin u osnovnoj školi može da se zakaže preko Portala eUprava ili u direktnom kontaktu sa školom, telefonom ili imejlom.  

Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti u vezi sa upisom, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem. Izuzetno, obavezno je doneti u školu lekarsko uverenje ukoliko je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara ili u vojnoj zdravstvenoj ustanovi.  

Svaka osnovna škola je u obavezi da ponudi termine za upis i testiranje u periodu od 1. aprila pa do 31. maja. 

Kontakt podaci svih Osnovnih škola OVDE

Roditeljima je na Portalu eUprava na raspolaganju i imenik sa kontaktima svih osnovnih škola, kao i kontakt centar Ministarstva prosvete.

Možda Vam se svidi i