Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici Javno preduzeće „Putevi Srbije“ održalo je prezentaciju preliminarnog projektnog rešenja rehabilitacije obe kolovozne trake deonice auto – puta od Batrovaca do Kuzmina ukupne dužine 21 kilometar.

Radovi čiji početak se očekuje u 2018. godini podrazumevaće obnovu asfaltnih slojeva, kompletnu rehabilitaciju saobraćajne signalizacije, sistema za odvodnjavane i određenih objekata uz pomenutu deonicu puta.

Finansijska sredstva za ove radove obezbeđena su iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, Svetske banke i Evropske investicione banke.

„Prema procedurama banaka od kojih nam je odobren kredit za ove radove obavezni smo da održimo javne prezentacije u lokalnim samoupravama na čijim područjima će se radovi izvoditi, da dobijemo eventualne komentare i da te uprave uključimo u projektno rešenje, sve sa ciljem da radovi koje Putevi Srbije budu izvodili budu i na zadovoljstvo i lokalnih samouprava“, rekao je Marko Aleksić iz Puteva.

On je objasnio da je izradnja projekta u finalnoj fazi, da očekuje da isti bude završen do aprila meseca naredne godine kada će početi i nabavka radova.

„Početak konkretnih radova na rehabilitaciji deonice puta Batrovci – Kuzmin možemo očekivati naredne građevinske sezone, znači u 2018. godini“, rekao je Aleksić i dodao da će radovi trajati 15 meseci.

Možda Vam se svidi i