Gde je volja tu je i snaga

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kada se sada tridesettrogodišnjak Mitrovčanin Nenad Moconja prošle godine suočio sa ozbiljnijim zdravstvenim problemom pluća nije mogao ni da zamisli da će već ove godine da istrči svoj prvi polumaraton.

To se desilo u Somboru, 21. maja, kada je Nenad koji se nikada ranije nije bavio trčanjem završio svoju prvu polumaratonsku trku na 164. mestu od ukupno 375 učesnika u njegovoj kategoriji. Nenad je 21 kilometar istrčao za sat i 51 minutu što je za rekreativca kao što je on izuzetno dobro vreme.

„Prošle godine imao sam problema sa plućima i jedan od saveta za moj oporavak bio je da se fizički aktiviram, tako da sam polako počeo da trčim, malo po malo video sam da mi to dosta pomaže, ja sam se osećao puno bolje, a to su pokazivali i rezultati medicinskih ispitivanja, moje zdravlje se poboljšalo. Vratio sam se u formu, pun sam energije, imam više snage za posao kojim se bavim. Frizer sam i dosta vremena provodim na nogama, ali u skoro jednom mestu, tako da je trčanje upravo ono što mi je trebalo“, priča Nenad.

Za njega ovo je prvi zvanični polumaraton na kojem je učestvovao, a pre toga je istrčao nekoliko kraćih trka. U budućnosti ne planira da se zaustavi, pa se tako već prijavio za učešće u Novosadskom noćnom polumaratonu koji će se održati krajem juna, kao i u Šabačkom polumaratonu koji je zakazan za 10. septembar.

„Ne treba tražiti izgovore, treba naći motivaciju i vreme. Lako je reći ne mogu, neću, ono što je teže jeste pokrenuti se, biti jak ne samo fizički nego i psihički. Ja sam dokaz da čovek može ono što naumi, trud uvek da rezultate“, poručuje Nenad.

Možda Vam se svidi i