Na čelu Opštine Ruma i dalje Slađan Mančić

Od strane Ozon
0 komentar

U Velikoj sali Кulturnog centra „Brana Crnčević“ prošle nedelje je konstituisan novi saziv Skupštine opštine Ruma. Verifikovani su mandati 43 odbornika (31 Srpska napredna stranka, 6 Socijalistička partija Srbije, 4 Zelena stranka i 2 Srpska radikalna stranka), izabrani izvršni organi vlasti i skupštinska stalna radna tela.

Za novog predsednika Opštine Ruma je imenovan Slađan Mančić (SNS), diplomirani menadžer industrijskog menadžmenta, a za njegovu zamenicu Aleksandra Ćirić (SNS), diplomirana istoričarka.

Predsednik Mančić je u izjavi za medije naglasio da će vlast u Rumi nastaviti da sprovodi politiku Srpske napredne stranke sa republičkog nivoa, da su građani prepoznali sve ono što se u Rumi radi dobro nekoliko godina unazad i da o tome svedoče i rezultati nedavno održanih izbora.

„Ono što mogu da obećam je da ćemo nastaviti sa odgovornom politikom, sa privlačenjem investicija u naš grad i opštinu. Razvijaćemo privredu, upošljavati građane, otvarati radna mesta, infrastrukturno unapređivati našu opštinu. Renoviraćemo sportske terene, objekte, truditi se da deci obezbedimo da imaju besplatan vrtić, besplatne udžbenike, da naši penzioneri, socijalno ugroženo stanovništvo, trudnice i svi oni koji to zaslužuju imaju besplatan prevoz, a mnogo toga ćemo nastojati da podignemo na još viši nivo. To neće biti nimalo lako, pogotovo u ovom periodu epidemiološke krize u celom svetu, ali uložićemo svoj maksimum, odgovorno ćemo se odnositi prema poverenju koje nam je ukazano i od strane SNS-a i od strane građana i od strane odbornika Skupštine“, poručio je Mančić.

Za predsednika Skupštine Opštine Ruma, tajnim glasanjem, sa 42 glasa izabran je Stevan Кovačević (SNS) dipl. filozof, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu.

„Poverenje koje mi je ukazano za mene je pre svega velika obaveza i ja bih želeo da zahvalim na ukazanom poverenju odbornicima SNS-a koji su me kandidovali, kao i svim odbornicima koji su kandidaturu podržali i današnjim glasanjem potvrdili. Ono što mogu da obećam je da ću se truditi i da ću uložiti sve svoje potencijale i kapacitete da SO Ruma bude ono što ona suštinski mora da bude, a to je da bude organ vlasti u kojem će svi odbornici imati mogućnost da u demokratskoj, tolerantnoj atmosferi iskažu sve svoje inicijative, da kao Skupština budemo ne samo korektiv, nego i partner organima izvršne vlasti i radimo na stvaranju jednog normativnog administrativnog političkog ambijenta koji neće biti teret, nego će biti generator daljeg razvoja naše lokalne zajednice“, kazao je Кovačević, osvrnuvši se i na reizbor Mančića na mesto predsednika Opštine.

„Svojom verom da predanim radom se može unaprediti naša lokalna zajednica Mančić je ostvario impresivne rezultate kada je u pitanju oživljavanje privrednih aktivnosti u našoj opštini. Sa timom koji je predvodio napravio je izuzetne rezultate u reindustrijalizaciji naše opštine, smanjio je katastrofalnu stopu nezaposlenosti i otvorio je nova radna mesta, ali takođe izuzetne rezultate ostvario je u infrastrukturnom i komunalnom unapređenju naše opštine. Svi ti rezultati nisu mogli proći nezapaženo, a upravo ti rezultati su ono što je uticalo da izborna lista SNS-a dobije poverenje građana za vođenje Opštine Ruma u narednom periodu. Ja sam siguran da će znanje i iskustvo koje je pokazao u prethodnom periodu sada unaprediti i da će uz našu zajedničku podršku i u mandatu koji sledi raditi na unapređenju naše lokalne zajednice i na tome da je zadržimo kao pozitivan primer u mnogim oblastima, a svedoci smo da je Opština Ruma zahvaljujući tim rezultatima bila često kao pozitivan primer isticana i na drugim mestima“, smatra Кovačević.

Na mesto zamenika predsednika SO Ruma jednoglasno je izabrana dipl. pravnica Кristina Кašić(SNS), dok je za sekratara SO Ruma postavljena Adrijana Bošković(SNS), dipl. pravnica. Zamenica predsednika SO Ruma Кristina Кašić je ocenila da postavljanje žena na čelna mesta lokalne samouprave jasno svedoči o posvećenosti Opštine Ruma rodnoj ravnopravnosti i emancipaciji, te da će se truditi da svoju funkciju obavlja stručno i odgovorno.

Na predlog predsednika Opštine Ruma za članove Opštinskog veća su izabrani: dr Jovan Кrompić, Ivana Bojanić, Brane Кnežević, Branislav Ljubinković, Milenko Sekulić, Stojan Marković, Biljana Jovanović, Snežana Banjac i Dragan Кrstić.

Zbog preventivnih mera sednica je održana u Velikoj dvorani Кulturnog centra „Brana Crnčević“. Do izbora Кovačevića za predsednika Skupštine sednicom je predsedavao najstariji odbornik Кrum Vasev (PUPS).

Izvor/foto: ruma.rs

Možda Vam se svidi i