Postavljanje javne rasvete u industrijskoj zoni Rumska petlja privodi se kraju. Rasveta će biti postavljena u celoj industrijskoj zoni, uz saobraćajnice duge oko tri kilometra, a ugovoreni rok za završetak radova je 9. maj.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojodine izdvojila je za ove radove nešto više od 45 miliona dinara, prenosi sajt Opštine Ruma.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić kaže da je pomenuta industrijska zona „atraktivna lokacija za investitore, sa odličnom infrastrukturom, uređenim saobraćajnicama, vodovodnom, kanalizacionom i gasifikacionom mrežom“.

– Nakon postavljanja rasvete imaćemo jedan moderan industrijski park, kako vole da kažu u Nemačkoj. Naredni korak je izgradnja prečistača i time bi zaokružili jednu izuzetno uređenu lokaciju spremnu da dočeka najzahtevnije investitore – izjavio je predsednik Mančić i napomenuo da interesovanje investitora za Rumsku petlju ne jenjava.

– U Bloku 1 imamo četiri prodata placa i ove godine bi trebalo da počne izgradnja novih fabrika, hala, postrojenja. Tu je i pismo o namerama Rumekona koji planira proširenje – istakao je Mančić.

Posao izgradnje i postavljanja javne rasvete na tenderu dobili su Elektrotehnika Južna Bačka i Karin komerc, dok je podizvođač firma Elit Ruma.

Milan Milovanović, vlasnik firme Elit, kaže da će svi radovi biti okončani već krajem aprila i napominje da će biti postavljeno nešto više od 130 stubova, sa kompletnom LED štedljivom rasvetom.

Opština Ruma planira da za izgradnju prečistača u industrijskoj zoni Rumska petlja konkuriše za sredstva, ali ukoliko ne bude prostora za tako nešto, spremna je da ceo posao finansira iz sopstvenih sredstava.

Prvobitne procene su da bi prečistač u ovoj industrijskoj bio jeftiniji nego onaj u radnoj zoni Rumen, zbog toga što na Rumskoj petlji postoje potrebe za izgradnjom biološkog prečistača otpadnih voda i on bi koštao oko 500.000 EUR.

ekapija.com

You may also like