Sremska Mitrovica – U naredna dva meseca i zvanično sa radom startuje linija za separaciju otpada na Regionalnoj deponiji „Srem – Mačva“.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslava Jokića završena je izgradnja hale u kojoj će linija biti smeštena i trenutno se radi na dostavljanju delova linije u istu.

„Projekat izgradnje linije za separaciju otpada se nalazi u završnoj fazi, to znači da je izgrađena hala sa podnom pločom i svim ostalim infrastrukturnim priključcima, a u ovom trenutku je u proceduri dostavljanje delova same linije za separaciju i ubrzo nas očekuje njeno sklapanje. U naredna dva meseca ista će biti puštena u rad i na taj način privodimo projekat samom kraju“, rekao je Jokić.

Na liniji će, kako objašnjava on, raditi od osam do deset ljudi.

„U ovom trenutku razmišljamo da zaposleni budu iz postojećih resursa i kapaciteta, da ne dolazi do novog zapošljavanja. Linija je tako koncipirana da osam do deset lica budu na stanicama koje su raspoređene na liniji i vrše selekciju samog otpada“, priča načelnik.

Sama uloga i suština linije za separaciju jeste da se na tom mestu izvrši primarna selekcija otpada, odnosno da se otpad klasifikuje i odvoji otpad koji može dalje da se iskoristi od onog koji će biti trajno odložen u telo deponije.

Za izgradnju lijnije za separaciju i hale Gradu Sremska Mitrovica je od strane Ministarstva zaštite životne sredine odobreno 192 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i