Srbin u Hrvatskoj čuvao vikendicu sa više od 600 kilograma droge

Od strane Ozon
0 komentar

Iznajmljena vikendica u blizini Svetog Ivana Zeline, u kojoj je policija pronašla više od 600 kilograma raznih droga, služila je kao distributivni centar iz kojeg su dileri na dnevnoj bazi odvozili drogu i dovozili novu.

Rekao je policiji jedan od dvojice muškaraca koje je policija uhapsila zbog povezanosti s ovom zaplenom, navodno najvećom u poslednjih 10 godina.

Državljanin Srbije Branko D. (50), kojeg je policija pronašla kako čuva vikendicu, hrvatskoj policiji je ispričao da navedenu drogu čuva od početka septembra prošle godine, a nakon što je određenim osobama u Srbiji ostao dužan 10.000 evra.

– Rekli su mi da dug mogu odraditi tako da odem u Hrvatsku i odradim posao sa drogom, a to je trebalo trajati šest meseci. Kada sam autobusom stigao u Zagreb, jedan muškarac me dočekao i odvezao u tu kuću kod Zeline, gde sam bio od tada. Na mobilni telefon koji su mi dali primao sam poruke kada će neko doći po drogu i koliko da im dam droge, te sam drogu prepakiravao i vagao. Takođe, javljali bi mi kada dolazi nova droga, da ih dočekam i da je spremim – ispričao je Branko D. , dodavši da bi mu donosili hranu, a najčešće je to radio Ivan Š. (26), kojeg je policija takođe uhvatila.

Osim Ivana Š., Branko D. nije hteo imenovati nikoga drugog ko je bio uključen u navedeni posao sa drogom zbog straha za život. Ivan Š. (26) se odlučio na odbranu ćutanjem, a sudija istrage zagrebačkoga Županijskog suda juče im je odredila istražni zatvor u Remetincu.

U kući u Gornjem Orešju, zabačenom naselju na zelinskom području, policija je nakon kriminalističko-obaveštajnog rada i pomno planirane akcije pronašla 330 kilograma marihuane pakovanje u 292 omota, 90 kilograma amfetamina u 690 omota, 196.520 tableta MDMA, dva kilograma hašiša, kilogram MDMA u 508 omota,76 grama kokaina, 25 litara tečnog amfetamina, 30 litara metanola, 10 litara akumulatorske kiseline, tri kilograma praškaste materije nepoznatog hemijskog porekla i pet digitalnih vaga za precizno merenje težine.

Pretresom kuće pronađeno je i oružje, i to Ero mitraljez sa prigušivačem i Škorpijom automatski pištolj, 461 komad devet milimetara municije i 44 metka kalibra 7,65 milimetara, kao i kilogram plastičnog eksploziva i tri električne detonarske kapisle.

Izvor zadarski

Možda Vam se svidi i