U Srbiji manje od 80 novozaraženih, pet osoba preminulo

Od strane Ozon
0 komentar

Epidemijska situacija u Srbiji je stabilna, ali zbog neizvesnosti o njenom toku na jesen, nadležni apeluju na disciplinu. Poslednjih dana broj vakcinisanih stagnira, upozorava premijerka Ana Brnabić.

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 76 novih slučajeva korona virusa na osnovu 7.730 testiranih uzoraka, a preminulo je pet osoba.

Na respiratoru je 13 pacijenata, objavljeno je na zvaničnom sajtu Covid-19.rs.

U Beogradu su u poslednja 24 sata potvrđena 22 nova slučaja korona virusa, dok ostali gradovi u Srbiji beleže jednocifren broj novozaraženih.

U Temerinu je registrovano sedam novih slučajeva, u Novom Pazaru pet, a u Jagodini, Kruševcu i Čačku po tri.

U ostalim mestima otkriveno je manje novih infekcija od tog broja.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je situacija sa virusom pod kontrolom, ali da to ne znači da se može dozvoliti potpuno opuštanje.

Lončar je u Skupštini Srbije rekao da posete u bolnicama za sada nisu bezbedne, navodeći da se i dalje svakodnevno registruju zaraženi.

Premijerka Ana Brnabić je upozorila da će se, ako građani ne nastave da se vakcinišu, desiti neizbežno i počeće da raste broj obolelih.

Upozorila je da je u Srbiji 48 odsto punoletne populacije vakcinisano i da taj procenat ne možemo da pređemo.

„O tome pričamo nedelju dana, ne možemo da pređemo 2,6 miliona vakcinisanih, to je neverovatno“, rekla je Brnabićeva.

Dodala je da u Srbiji postoji samo 37 lokalnih samuprava u kojima je vakcinisano više od 50 odsto punoletnih i da tu spada i nekoliko beogradskih opština.

You may also like