Potpisan ugovor! Subvencionisanje ugradnje izolacije, stolarije… javni poziv u julu

Od strane Ozon
0 komentar

Potpisan ugovor za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova

U Kraljevu su danas gradonačelnici i predsednici opština sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović potpisali ugovore o sufinansiranju programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, koji sprovode jedinice lokalne samouprave. U ovom velikom nacionalnom projektu učestvuje i Grad Sremska Mitrovica, a ugovor je potpisala gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Potpredsednice Vlade i ministarka Rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je istakla da je ovo važan dan, jer počinje realizacija nacionalnog projekta smanjenja potrošnje električne i toplotne energije odnosno povećanja energetske efikasnosti na celoj teritoriji Srbije.

Za učešće u projektu prijavilo se 87 gradova i opština, a 67 je ispunilo sve kriterijume.

U Sremskoj Mitrovici, program se odnosi na subvencionisanje ugradnje izolacije, stolarije sa termo-izolacionim svojstvima, te kotlova na gas ili pelet, na individualnim stambenim objektima – porodičnim kućama.

Za Sremsku Mitrovicu, Ministarstvo je putem konkursa opredelilo tri miliona dinara, dok će lokalna samouprava dodatno uložiti još tri miliona za ovu namenu.

Javni poziv se očekuje tokom jula meseca.

Možda Vam se svidi i